Intelligente gereedschapshouder – Digitalisering bij 30.000 RPM

Intelligente gereedschapshouder

Van stand naar stand lopen, met experts praten, producten aanraken en in actie zien. Het kan allemaal weer op de EMO in Milaan, de toonaangevende vakbeurs voor metaalbewerking. SCHUNK is erbij en presenteert innovatieve oplossingen voor geautomatiseerde, flexibele en duurzame productie. Het hoogtepunt van procesdigitalisering: de nog krachtigere, intelligente gereedschapshouder iTENDO².

De eisen aan het opspannen van gereedschappen worden steeds hoger. Andreas Kühl, General Manager van de SCHUNK-dochteronderneming in Italië, legt uit waarom: “Verspaningsgereedschappen worden steeds complexer. Naast het dempings- en trillingsgedrag zijn gebruiksgemak en snelle installatie steeds belangrijker voor gebruikers.”

Om aan deze eisen te voldoen, biedt SCHUNK een uitgebreid productportfolio voor werkstuk- en gereedschapsklemtechnologie ─ en ontwikkelt dit voortdurend verder. SCHUNK presenteert zijn innovaties nu op EMO 2021 in Milaan van 4 tot en met 9 oktober.

Het hoogtepunt: de intelligente gereedschapshouder iTENDO2, waarmee gebruikers eenvoudig hun bewerkingsprocessen kunnen volgen. De sensorische gereedschapshouder volgt het proces direct op het gereedschap, detecteert onvoorziene instabiliteiten en documenteert deze uitgebreid. Tegelijkertijd is hij compacter, krachtiger en veelzijdiger dan zijn voorganger. De intelligente gereedschapshouder kan onder andere seriële activiteiten evalueren en taken in de lucht- en ruimtevaarttechniek uitvoeren met zijn verhoogde maximale snelheid van 30.000 RPM.

De nieuwe producten kunnen nog meer

Het modulaire systeem TANDEM3 biedt ook meer toepassingsmogelijkheden. De nieuwe generatie klemkrachtblokken vervangt het TANDEM-plus modulaire systeem en breidt het portfolio uit met een groot aantal varianten met extra technische kenmerken die geautomatiseerde machinebelading mogelijk maken. Een lange levensduur, flexibiliteit en duurzaamheid staan ​​bij SCHUNK altijd centraal bij de verdere ontwikkeling van producten, zoals bij de nieuwe ROTA THW3 en ROTA-M flex 2 + 2 klauwplaten. Ze kunnen flexibel worden aangepast aan de meest uiteenlopende klemtaken. Ze zijn ook volledig afgedicht. Dit is goed voor de gebruiker en het milieu, want beide profiteren van langere onderhoudsintervallen, zelfs bij veeleisend continu gebruik.

De productie wordt niet alleen duurzamer, maar ook steeds autonomer. Met een slimme combinatie van grijpsystemen en spantechniek toont SCHUNK op de EMO oplossingen voor de automatisering van werktuigmachines. Op de stand laten automatiseringsexperts zien hoe cobots kunnen helpen bij het direct laden van werktuigmachines of hoe opspaninrichtingen flexibel kunnen worden gewisseld via palletbelading. Bezoekers kunnen zich ook verheugen op een eerste portfolio van elektrische spanmiddelen die in de toekomst als digitale modules in de productie kunnen worden geïntegreerd.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie