Geautomatiseerd slijpen met een robot

Geautomatiseerd slijpen

Samenwerking tussen SCHUNK en 3M opent nieuwe mogelijkheden op het gebied van geautomatiseerd slijpen

Robotondersteund slijpen is een uitdagende taak die een enorme hoeveelheid kennis vereist van technieken, processen en materialen. Om ervoor te zorgen dat gebruikers de optimale oplossing voor hun taak vinden, hebben SCHUNK, leverancier op het gebied van grijpsystemen en spantechniek, en 3M, een toonaangevende fabrikant op het gebied van industriële schuurmiddelen, de handen ineen geslagen om bedrijven te ondersteunen bij het optimaal automatiseren van hun slijp-, polijst- en borstelprocessen.

Slijpen, ontbramen, polijsten ─ als het gaat om uitdagende taken zoals het verwijderen van materiaal of het afwerken van werkstukken, vertrouwen veel bedrijven op handmatige bewerkingen. Maar dit is erg kostbaar bij serieproductie en levert niet altijd de gewenste precisie of reproduceerbaarheid op. Robotondersteunde processen daarentegen garanderen een constante hoge kwaliteit en zijn de klok rond onbemand. SCHUNK ondersteunt klanten door hun toepassingen te valideren in tests die worden uitgevoerd in het SCHUNK CoLab-applicatiecentrum. SCHUNK levert ook de bijpassende componenten. Klanten zullen in de toekomst hun manuele slijp-, polijst- en ontbraamprocessen bijna volledig kunnen vervangen door producten uit het SCHUNK portfolio voor robotische materiaalverwijdering.

SCHUNK is een samenwerking aangegaan met 3M, een toonaangevende fabrikant van industriële slijpmiddelen, om de gebruikers nog meer mogelijkheden te bieden. 3M werkt voortdurend aan het optimaliseren van slijp- en polijstprocessen en richt zich op het creëren van efficiëntere, innovatieve producten. In combinatie met de competentie van SCHUNK op het gebied van automatisering zullen deze inspanningen nieuwe toepassingsgebieden openen voor het optimaliseren van slijp-, polijst- en borstelprocessen.

De twee ondernemingen bundelen hun know-how en zullen deze via op maat gemaakte oplossingen aan de gebruikers aanbieden. Klanten zullen profiteren van de ervaring van de twee specialisten bij het plannen van geautomatiseerde slijptoepassingen. SCHUNK levert de geschikte componenten voor robots en biedt ondersteuning bij de technische implementatie van geautomatiseerde toepassingen, en 3M zoekt naar de juiste slijpmiddelen en optimale procesparameters. Hiervoor kunnen in het SCHUNK CoLab-applicatiescentrum snel en eenvoudig haalbaarheidsstudies op verschillende componenten worden uitgevoerd. Het slijpproces kan verder worden geoptimaliseerd in het robotlab van 3M. Dit betekent dat klanten het beste uit twee werelden krijgen en de optimale, op maat gemaakte automatiseringsoplossing voor hun toepassing kunnen realiseren.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.