Inclinosensoren met IO-Link voor snelle besturing

Inclinosensoren Turck

Turck’s inclinosensoren met IO-Link combineren MEMS- en gyroscoopsignalen voor mobiele toepassingen

In de nieuwe generatie inclinosensoren heeft Turck accelerometertechnologie (MEMS) gecombineerd met gyroscooptechnologie, zodat schokken en trillingen veel doeltreffender kunnen worden opgevangen dan met conventionele signaalfilters. De B1NF en B2NF één- en twee-assige inclinosensoren maken zo dynamische metingen mogelijk die voorheen niet realiseerbaar waren. Hierdoor kunnen deze zelfs in high-speed stuurkringen op mobiele of vibrerende machines worden ingezet.

IO-Link geeft snel uitgangssignaal en extra informatie

De zeer robuuste IP68/69K-inclinosensoren van Turck zijn uitgerust met een IO-Link COM3-uitgang, de nieuwste en snelste versie van deze digitale interface. Door IO-Link is het ook mogelijk om het apparaat eenvoudig aan te passen aan de vereisten van de toepassing, bijvoorbeeld m.b.t. de instelling van het nulpunt. Aanvullende informatie, zoals het aantal bedrijfsuren van de sensor of de omgevingstemperatuur, kan ook worden gegenereerd voor toepassingen voor conditiebewaking.

LED waterpasfunctie vereenvoudigt inbedrijfstelling

De “waterpasfunctie”, waarvoor een patent is aangevraagd, vereenvoudigt de installatie van het apparaat. Het knipperen van een LED wordt hier gebruikt om de horizontale positie van de sensor aan te geven. Dit garandeert een foutloze en betrouwbare installatie van de sensor zonder toebehoren voordat deze volledig in de IO-Link master is ingesteld. Door het gebruik van doorschijnende kunststof voor de LED’s worden de mogelijke zwakke punten in de behuizing als gevolg van LED-lenzen geëlimineerd.

De apparaten kunnen ook worden gebruikt voor positionerings- en balanceringstoepassingen of voor danserarmbewaking in de textiel-, druk- of verpakkingsindustrie. Turck brengt in eerste instantie vier varianten van deze inclinosensoren op de markt: voor dynamische toepassingen zijn de éénassige B1NF en de tweeassige B2NF geschikt, de B1N en B2N zijn dan weer ontworpen voor statische toepassingen.

Voordelen inclinosensoren

  • Grote beschikbaarheid aangezien kantelen van het platform wordt voorkomen.
  • Verhoogde productiviteit aangezien het dynamische inclinatiesignaal snellere cyclussnelheden mogelijk maakt.
  • Kostenbesparing aangezien afgeschermde analoge kabels overbodig zijn.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie