IMDT lanceert Renesas RZ/V2H voor krachtige robottoepassingen met vision-ai en besturing

IMDT

IMDT, een wereldwijde leverancier van geavanceerde Vision en AI-aangedreven producten en systemen, kondigde gisteren een nieuwe lijn van energie-efficiënte, kostenbesparende en gebruiksklare system-on-module (SOM) en single-board-computer (SBC) systemen aan. Deze is gebaseerd op de nieuwe Renesas RZ/V2H-microprocessor.

Hoge prestaties

De op Renesas V2H gebaseerde productfamilie van IMDT levert geavanceerde functionaliteit en hoge prestaties voor robotica, IoT en industriële toepassingen. Uitgerust met een krachtige, ARM gebaseerde CPU en de eigen AI-accelerator van Renesas, ondersteunen deze producten diverse toepassingen. Hier ondermeer ook communicatie met een hoge bandbreedte, machinaal leren en high-definition beeldverwerking.

De RZ/V2H-processor is uitgerust met een eigen AI-accelerator van Renesas, de DRP (Dynamically Reconfigurable Processor)-AI3, die een energie-efficiëntie van 10 TOPS/W heeft. Daarnaast bevat de processor vier Arm Cortex-A55 CPU-kernen. Deze bereiken een maximale werkfrequentie van 1,8 GHz bereiken, speciaal voor het verwerken van Linux-toepassingen. Voor krachtige real-time verwerking bevat het twee Cortex-R8 kernen die werken op 800 MHz, naast een Cortex-M33 kern die dienst doet als subkern. Door deze kernen in een enkele chip te integreren, beheert het apparaat effectief zowel Vision-AI als realtime besturingstaken, waardoor het ideaal is voor veeleisende robottoepassingen.

RZ/V2H past bij missie IMDT

“De missie van IMDT is het vereenvoudigen en versnellen van de ontwikkeling van geavanceerde Vision en AI-producten en -systemen”, aldus Avi Shimon, CEO van IMDT. “De RZ/V2H, met zijn AI-mogelijkheden en ondersteuning van meerdere sensoren, is klaar voor onze volgende generatie producten die gericht zijn op de vereisten van de complexiteit van meerdere sensoren- en AI voor nieuwe-generatie producten in verschillende markten – robotica, autonome machines en industrie.”

Het op IMDT V2H gebaseerde SOM ondersteunt 4 x 4-baans MIPI CSI-2 aansluitingen, waardoor maximaal vier camera’s kunnen worden aangesloten. Daarnaast biedt de volledige module aanpasbare opties zoals onboard Wi-Fi/Bluetooth en verschillende geheugen- en opslagcapaciteiten en PHY-configuraties. Daarmee kunnen gebruikers het systeem aanpassen aan hun specifieke behoeften.

Diverse toepassingen

De IMDT V2H SBC draagkaart transformeert de IMDT V2H SOM tot een compacte, krachtige minicomputer. Met afmetingen van slechts 125 x 80 x 20 mm heeft deze volledig aanpasbare SBC een kosteneffectief systeemontwerp. Dit is ideaal voor diverse toepassingen in robotica, drones en smart city-projecten. De V2H SBC biedt een veelheid aan assemblageopties, gepersonaliseerd en aangepast, om te voldoen aan specifieke behoeften van de klant, naast uitgebreide onboard-connectiviteit. Het biedt ontwikkelaars een energiezuinige oplossing die een minimum aan ruimte inneemt.

De V2H-productfamilie en de bijbehorende evaluatiekits zijn momenteel beschikbaar voor pre-order. De prijzen beginnen bij $149 voor de SOM, $299 voor de SBC en $749 voor de EVK.

Belangrijkste kenmerken Renesas RZ/V2H van IMDT

 • Quad core A55 + Dubbele cortex R8 + Cortex M33
 • Meerdere camera’s aansluiten, tot 4X4-baans MIPI CSI
 • Ingebouwde AI-accelerator
 • 4K encoder/decoder
 • Versnellingsmotoren
 • Diverse communicatie-/opslag-/netwerkinterfaces
 • SRAM op chip
 • Audio
 • Analoog/digitaal-omzetter (ADC)
 • Beveiliging
 • Interne temperatuursensoren

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie