Hybride supercap: de toekomst van energieopslag

Supercap

De technologische vooruitgang streeft naar optimalisatie. VinaTech, een pionier in energieopslagtechnologieën, introduceert hun nieuwste doorbraak: de 250F 3,8V hybride supercap. Deze innovatie belooft de efficiëntie van een supercap te combineren met de duurzaamheid van een lithium-ion oplaadbare batterij, allemaal binnen één compacte behuizing.

Wat is een hybride supercap en waarom is het belangrijk?

Een supercap, beter bekend als een supercondensator, staat bekend om zijn vermogen om snel te laden en ontladen. Echter, hun achilleshiel ligt in hun energiedichtheid, die aanzienlijk lager is dan die van conventionele batterijen. Daarentegen staan batterijen, met name lithium-ion batterij varianten, bekend om hun hoge energiedichtheid. Hun uitdaging? Een vaak langzamere laad- en ontlaadsnelheid.

Stel je een technologie voor die het beste van deze twee werelden verenigt. Dit is waar de hybride supercap zijn intrede doet. Door zowel elektrostatische ladingopslag als elektrochemische reacties te combineren, biedt de hybride supercap een indrukwekkend evenwicht tussen snelle laadprestaties en hoge energiedichtheid.

Specificaties en toepassingen

De VEL13353R8257G, het vlaggenschipmodel van VinaTech, is niet alleen indrukwekkend vanwege zijn compacte afmetingen (∅12,5x35mm), maar ook vanwege zijn technische specificaties. Met een werkspanning van 3,8V, in lijn met Li-Ion batterijen, en een capaciteit van 250F, markeert dit product een aanzienlijke stap voorwaarts in de wereld van energieopslag.

Een belangrijke specificatie om op te merken is de ESR van de VEL, die slechts 50mΩ bedraagt. Dit is aanzienlijk lager dan veel standaard supercaps en is te danken aan de gunstige eigenschappen van het batterijcomponent. Met de mogelijkheid om een constante stroom van 0,75A af te geven en een piekstroom van 5A voor een duur van 1 seconde, biedt deze supercap indrukwekkende prestaties voor zijn formaat.

Ondanks het lithiumgehalte vereisen hybride supercaps geen extra certificering of transportadministratie. De reden? Het gewichtsaandeel van lithium is minimaal, waardoor eventuele bureaucratische hindernissen worden geëlimineerd.

Deze technologie is specifiek ontworpen voor toepassingen die zowel een hoge vermogensdichtheid als een hoge energiedichtheid vereisen. Het potentieel voor deze technologie is groot en belangrijk voor de energieopslag en -distributie in de toekomst.

Meer informatie bij Elincom

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie