HMI-scherm voor centrale en veilige monitoring en besturing

HMI-scherm

Met Lite Panel introduceert ABB een veilige, tijdbesparende en eenvoudig te installeren HMI-scherm om tot 28 elektrische componenten te monitoren en besturen.

Elektronische componenten, zoals vermogensschakelaars, energiemeters, netwerk-analysers, zekeringlastscheiders, e.d. bevinden zich veelal verspreid over gebouwen. Om deze toch centraal te kunnen monitoren en besturen heeft ABB het Lite Panel HMI-scherm geïntroduceerd. Door laagspanningsverdelers uit te rusten met het Lite Panel, wordt één centrale plek gecreëerd waar de elektrische componenten zijn te monitoren en besturen. Eén Lite Panel kan zo worden ingezet voor maximaal 28 componenten.

Voorbeelden van componenten die zijn aan te sluiten, zijn ABB’s Emax 2, Tmax XT, Ekip UP, TruOne, ITS2, CMS700, M4M, M2M, EQmeters, DMTME en IM300. Naast meetgegevens, zoals vermogen, energie, stroom, spanning, vermogensfactor en vermogenskwaliteit worden ook onderhouds- en diagnostische gegevens gemonitord. Contactslijtage, serienummers maar ook uitschakelingen, alarmen, status en gebeurtenissen kunnen zo continu worden gevolgd.

Verhoogde veiligheid en tijdbesparing

Normaal gesproken moet het uitlezen van deze gegevens lokaal worden uitgevoerd. Omdat gewerkt wordt met digitale twins van de elektrische componenten kan dit nu ook veilig op afstand worden gedaan. Daarmee is het risico op ernstige incidenten met Lite Panel geringer. Naast de monitoring en besturing van de componenten zijn foutdetectie en diagnose van data met Lite Panel eveneens mogelijk.

Het centraal uitlezen van meet-, onderhouds- en diagnostische gegevens zorgt niet alleen voor meer veiligheid maar bespaart ook tijd. Waar meterstanden en -statussen normaal gesproken lokaal worden opgenomen, zijn deze nu centraal beschikbaar. De meetgegevens worden bovendien opgeslagen waardoor ook historisch overzicht van gegevens beschikbaar is.

Eenvoudige installatie

Het Lite panel is met een minimale hoeveelheid bedrading eenvoudig te installeren. De montage verloopt snel en door de aanwezige templates is het HMI-scherm eenvoudig te configureren. Na montage scant Lite Panel het netwerk naar beschikbare digitale componenten die snel en eenvoudig worden herkend. Een digitale twin hiervan wordt vervolgens op het HMI-scherm gepresenteerd.

Breed toepasbaar

Lite Panel kan op een breed terrein worden ingezet en is onder meer interessant voor facility managers van kantoren, hotels, winkelcentra, ziekenhuizen, e.d.. Maar daarnaast past Lite Panel ook uitstekend bij de digitaliserings- en veiligheidsambities van de industrie. Daarbij kan worden gedacht aan industrieën zoals de water- en afvalwaterindustrie, voedingsmiddelenindustrie, automotive en productie.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie