Het starten van een bedrijf in Portugal

Oorlog Oekraïne grafiek materiaaltekort prijzen van producenten betalingsachterstanden Starten van een bedrijf in Portugal

De Kamer van Koophandel en Industrie van het District Aveiro in Portugal – AIDA CCI heeft het project Aveiro Digital Export gecreëerd, dat gedurende meerdere maanden verschillende acties in Portugal en internationaal heeft gehouden, gericht op het versterken van de export en digitale vaardigheden van bedrijven in het district van Aveiro (Portugal). Met dit project beoogde AIDA CCI digitale transformatie te bevorderen, met name het gebruik van technologie om de prestaties of reikwijdte van bedrijven te verbeteren. Onder de verschillende nationale activiteiten van het project werden prospectiebezoeken gebracht aan internationale markten, waaronder Dubai, Nederland, de VS, Italië, Canada en Japan, met als doel het promoten van bedrijven in deze landen en het aantrekken van investeringen naar het district.

Met dit doel werd de International Investor Support Guide gecreëerd, waarin informatie over de Aveiro-markt beschikbaar werd gesteld, en een van de behandelde onderwerpen is gerelateerd aan hoe men een bedrijf in Portugal kan starten.

Volgens de gids zou het starten van een bedrijf in Portugal aspecten moeten omvatten zoals het verkrijgen van visa of verblijfsvergunningen, het geldende belastingstelsel, het beheer van financiering en het proces van registratie van handelsmerken of octrooien.

Het starten van een bedrijf in Portugal impliceert meestal verschillende reizen en zelfs perioden van tijdelijke of zelfs permanente verblijf, en het is essentieel om alle beschikbare visa en vereisten te kennen. Het is ook belangrijk op te merken dat Portugal twee soorten speciale visa aanbiedt, gouden visa en start-up visa, om buitenlandse investeringen aan te moedigen en de vestiging van verblijfplaatsen voor investeerders te versnellen.

Wat betreft belastingbetalingen in Portugal, ligt de nadruk vooral op inkomen, onroerend goed en transacties van goederen en diensten, maar er zijn voordelen voor situaties van waardecreatie en sociaaleconomisch welzijn.

Met betrekking tot het belastingkader is de vennootschapsbelasting (IRC) de belangrijkste belasting voor bedrijven, met tarieven variërend van 21% tot 29,50%, en de keuze van locatie en type investering kan meerdere fiscale voordelen bieden. Dit fiscale wettelijke kader voorziet ook in verschillende fiscale stimuleringsregelingen voor investeringen ter ondersteuning van groei en werkgelegenheid, met verschillende voordelen voor bedrijven. Bovendien heeft Portugal, om investeringen aan te moedigen, talloze internationale overeenkomsten gesloten, zoals verdragen ter voorkoming van dubbele belasting en overeenkomsten ter bevordering en wederzijdse bescherming van investeringen.

Wat betreft financiering is het essentieel om een bedrijfsrekening te openen. De registratie van patenten en merken is de enige juridische manier om een merk, logo of andere tekens te beschermen tegen ongeautoriseerd gebruik en het is cruciaal om de procedures en kosten die gepaard gaan met de aanvraag en registratie te kennen.

Deze en andere relevante informatie voor investeringen in Portugal en meer specifiek in Aveiro, zijn beschikbaar in de International Investor Support Guide op de site van AIDA.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.