Het Ketentheater – Over 10 jaar nog relevant zijn als bedrijf

Snelle groei grafiek Ketentheater Private Equity

De Nederlandse maakindustrie is springlevend en heeft tegelijkertijd te maken met veel uitdagingen op korte en lange termijn. Aanvoerproblemen, kostenstijgingen en personeelstekorten zijn acuut. Ontwikkelingen op het gebied van technologie en innovatie hebben grote impact op de lange termijn. Hoe ga je daarmee om? En hoe blijf je succesvol? Daarvoor heeft het Ketentheater de antwoorden, van 30 augustus tot en met 2 september 2022 op ESEF Maakindustrie.

Van 30 augustus tot en met 2 september 2022 verzamelt de gehele maakindustrie zich in de Koninklijke Jaarbeurs, Utrecht voor de vakbeurzen ESEF Maakindustrie en TechniShow 2022. Hier hoor je alles over noviteiten, ontwikkelingen en de toekomst van de industrie.
Er is een groot activiteiten- en lezingenprogramma op de beide beurzen te vinden, waaronder het Ketentheater op ESEF Maakindustrie, in hal 10 tussen de ingang en het 3D-Plein.

Ketentheater: actuele thema’s

In het Ketentheater vinden op alle beursdagen gedurende de hele dag interessante presentaties en workshops plaats over thema’s die nu actueel zijn in de maakindustrie, zoals industry 4.0, productiviteitsverbetering, ketensamenwerking, planning en automatisering.

Michel van Buren is de drijvende kracht achter het Ketentheater. Hij is directeur van BLMC, dat organisaties helpt te transformeren naar succes. Michel: ‘We zien dat de maakindustrie met verschillende uitdagingen te maken krijgt. Via dit podium willen we graag een bijdrage leveren aan de industrie, door de kennis van onze specialisten te delen. Daarnaast hebben we experts uit wetenschap en uit verschillende branches uitgenodigd en delen sterke spelers uit de industrie hun praktijkcases.’

Zo blijf je als bedrijf relevant

Zo legt Erik Elgersma uit hoe je met data-analyses betere beslissingen kunt nemen, Pieter van Opstal van Dubré/Vorselaars laat zien hoe hij vorm geeft aan groei en Arthur van der Lee van DCS deelt de do’s en dont’s van innovatie vanuit zijn eigen praktijk. Gerard Ekhart presenteert een manier om te zorgen dat je als bedrijf over 10 jaar ook nog relevant bent. Hij schreef het boek ‘De maakindustrie crasht’. Natuurlijk biedt hij ook een oplossing: ‘Ik zie hoe de maakindustrie verandert en ben van mening dat ‘omdenken’ hard nodig is. Veel ondernemingen lijden aan het Kodak-syndroom en blijven hangen in een ondernemingsstrategie die is opgeschreven in de vorige eeuw. Ik heb een nieuw model ontwikkeld, het Vitaliteitswiel, waarmee de bedrijven hun levensvatbaarheid in de 21ste eeuw kunnen zekerstellen.’

Ook voor Technishow

Het Ketentheater op ESEF Maakindustrie is zeker ook relevant voor de bezoekers van TechniShow, en gemakkelijk gratis te bezoeken. ESEF Maakindustrie vindt gelijktijdig plaats met Technishow.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie