Hannover Messe 2020 uitgesteld door Coronavirus

Hannover Messe 2020

Wegens Coronavirus ook Hannover Messe 2020 doorgeschoven naar juli 2020

Hannover Messe 2020 is uitgesteld tot de week van 13 tot 17 juli. Deutsche Messe AG reageert daarmee op de wereldwijde ontwikkelingen met betrekking tot het Coronavirus.

Deutsche Messe heeft de beslissing om HANNOVER MESSE 2020 uit te stellen tot juli 2020 genomen in nauwe samenwerking met de Gezondheidsautoriteit van de Hannover-regio, de HANNOVER MESSE-exposantenraad en de partnerverenigingen VDMA (Duitse federatie van ingenieurs) en ZVEI (Duitse federatie van elektrische en elektronische fabrikanten).

De Hannover Region Health Authority had de Deutsche Messe sterk aanbevolen om het advies van het Robert Koch Instituut op te volgen, dat uitgebreide maatregelen omvat om de gezondheid te beschermen bij het organiseren van grote evenementen. Bijvoorbeeld om koortsmeetstations bij alle ingangen te plaastsen en het niet toelaten van mensen uit risicozones of mensen die contact hebben gehad met mensen uit risicozones om het beurscomplex te betreden. Dit zou hebben geleid tot een uitgebreide evaluatie van alle beursdeelnemers – van exposanten en bezoekers tot dienstverleners, standbouwers en cateringbedrijven.

De Deutsche Messe is niet in staat de voorgestelde maatregelen uit te voeren. Bovendien zou de uitvoering ervan de enscenering van het evenement zodanig aantasten dat het evenement niet of slechts met aanzienlijke beperkingen voor exposanten en bezoekers zou functioneren.

Aangezien de gezondheid van de exposanten, de bezoekers, de medewerkers en het publiek voor de Deutsche Messe de hoogste prioriteit heeft, is in overleg met de exposantenadviesraden van Hannover Messe 2020 besloten om over te stappen op de datum van juli.

“Met de datum van juli bieden wij onze exposanten zo snel mogelijk de gelegenheid om hun innovaties aan een wereldwijd publiek te presenteren en zaken te doen”, aldus Dr. Jochen Köckler, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Deutsche Messe AG. “Met het oog op de wereldwijde economische uitdagingen die het Coronavirus in de eerste helft van het jaar met zich meebrengt, biedt de nieuwe datum grote kansen. Zo kan de belangrijkste industriële beurs ter wereld als de Hannover Messe 2020 de wereldeconomie al in een vroeg stadium een belangrijke impuls geven”.

“De VDMA steunt de beslissing van Deutsche Messe AG. Met het oog op de huidige uitdagingen als gevolg van het Coronavirus is het uitstellen van de HANNOVER MESSE tot juli de best mogelijke optie”, zegt VDMA Chief Executive Thilo Brodtmann. “Wij gaan ervan uit dat de situatie in de komende maanden tot rust zal komen en dat de machinebouwindustrie dan zal profiteren van een heroplevende bedrijfssituatie.

“De beslissing van Deutsche Messe AG van vandaag om Hannover Messe 2020 uit te stellen komt op het juiste moment”, benadrukt Wolfgang Weber, voorzitter van de ZVEI-directie. “Als internationaal belangrijke industriële beurs is de USP het verzamelpunt van mensen uit de hele wereld. Dit kan alleen gebeuren als er geen gezondheidsrisico’s zijn. Bovendien is het belangrijk dat de elektrotechnische industrie haar producten voor Industrie 4.0, elektrificatie en grotere energie-efficiëntie deze zomer aan het publiek presenteert”.

Lees ook:
Hannover Messe 2020 krijgt vernieuwde opzet
IoT, industry 4.0 en cybersecurity

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.