Hall-schakelaars maken reedschakelaars overbodig voor niveaudetectie

Niveaudetectie

Melexis introduceert een unieke plug-and-play magnetische schakelaar voor een beter assemblagerendement en een grotere betrouwbaarheid bij vloeistofniveaumetingen. De geïsoleerde zwevende uitgang van de MLX92362 heeft enkel stroom nodig voor het rechtstreeks aansturen van de belasting voor niveaudetectie. Probleemloze assemblage is gegarandeerd dankzij de CMOS testbaarheid, reflow-solderen en contactloze werking. Een reeks IC’s kan worden gesynchroniseerd via dezelfde 3-draads interface.

Niveauschakelaars voor continue niveaudetectie

De op de Triaxis technologie gebaseerde MLX92362 en MLX92361 van Melexis zijn gepatenteerde niveauschakelaars voor continue niveaudetectie. Dankzij de programmeerbaarheid kunnen klanten hun modules heel precies afstellen, zodat ze geoptimaliseerd zijn voor hun specifieke toepassing. Deze componenten kunnen in de fabriek (MLX92361) of end-of-line bij de klant (MLX92362) worden ingesteld.

De nieuwe Hall-schakelaars voor niveaudetectie kunnen zonder dat er wijzigingen in de implementatie of extra bedrading nodig zijn de reedschakelaars vervangen. Ze zijn veel kleiner dan reedschakelaars, wat zich vertaalt in een vijfmaal kleinere vormfactor. Deze solid-state componenten hebben geen bewegende delen, wat leidt tot een grotere betrouwbaarheid en een langere levensduur. Ze hebben ook geen last van mechanische slijtage. Bovendien is er bij de Hall-schakelaars geen sprake van hoge foutpercentages bij het assembleren van de modules, zoals dat bij de reedschakelaars vaak wel het geval is.

Directe aansturing belastingen

De MLX92362 en MLX92361 hebben beide een volledig geïsoleerde uitgang voor directe aansturing van belastingen, waarbij stromen tot 100 mA kunnen worden geschakeld. Deze Melexis schakelaars kunnen met hun ingangsspanningsbereik van 4,5 V tot 28 V overweg met een grote verscheidenheid aan voedingen. Meerdere niveaudetectie sensoren kunnen worden aangesloten in één enkele module en worden gesynchroniseerd via de ingebouwde daisy-chain functionaliteit.

Zowel de MLX92362 als de MLX92361 zijn ondergebracht in 6-draads TSOT-behuizingen. Door hun SMD-formaat kan reflow-solderen worden toegepast, wat het assemblageproces vereenvoudigt. Ze hebben een bedrijfstemperatuurbereik van -40 °C tot 150 °C.

“De MLX92362 en MLX92361 benadrukken eens te meer onze expertise in magneetsensortechnologie, waardoor mechanische of reedschakelaars voor niveaudetectie overbodig worden. Onze klanten profiteren van een betere kwaliteit bij het implementeren van vloeistof niveaudetectie of contactloze schakeling van belastingen”, zegt Dieter Verstreken, Global Marketing Manager Position Sensors bij Melexis. “Het gebruik van SOI-technologie (silicon on insulator) zorgt voor een uitgang die volledig geïsoleerd is van de voedingsspanning. Onze geavanceerde Triaxis magneetsensortechnologie leidt tot een veel hogere nauwkeurigheid en betrouwbaarheid.”

Meer informatie bij Melexis

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie