Hoe een golf robot bijna een rampzalige hole-in-one maakte (video)

Golf robot Golfrobot

De inzet van techologie in de golfsport is niet nieuw, maar de opkomst van de golf robot heeft voor veel opschudding gezorgd. Een van de meest opmerkelijke momenten in de recente geschiedenis van de golfsport is ongetwijfeld de hole-in-one geslagen door de golf robot genaamd LDRICK op de iconische 16e hole van TPC Scottsdale. Dit moment, vastgelegd op video en massaal gedeeld op sociale media, toont de indrukwekkende precisie van moderne technologie in de golfsport.

Oeps… Foutje, bedankt

Gene Parente, president van Golf Laboratories en eigenaar van LDRICK, deelde het verhaal achter deze bijzondere slag in een aflevering van de podcast Fully Equipped. Origineel had hij de golf robot geprogrammeerd om een slag van 163 yard te maken. Echter, bij aankomst op de dag van de voorstelling ontdekte hij dat de afstand tot de hole slechts 143 yard was. Dit onverwachte verschil bracht Parente in paniek. Daarom haastte hij zich terug naar de oefenbaan om een club te halen die beter geschikt was voor de kortere afstand. De tijd drong, en er was geen ruimte om de robot nauwkeurig in te stellen voor de nieuwe afstand.

In een race tegen de klok probeerde Parente met een aantal proefslagen de golf robot af te stellen, maar dat lukte niet. Met de druk oplopend, moest hij noodgedwongen aanpassingen doen vlak voordat de robot de inmiddels legendarische slag zou maken. Roeien met de riemen die je hebt. Hij plaatste de bal hoger op het clubblad. Ook leunde hij de tee naar de voet van de club. Zo compenseerde hij voor de afstand en richting. Deze aanpassingen waren gebaseerd op inzicht en een vleugje wanhoop, zonder tijd voor precieze kalibratie van de machine.

Verbazing alom: golf robot maakt hole in one

Toen LDRICK uiteindelijk de slag maakte, keek Parente toe hoe de bal direct op de vlag afging. De bal stuiterde nog een paar keer en rolde recht in het midden van de hole. Het was een moment van puur geluk, versterkt door snelle denk- en aanpassingsvaardigheden. Parente beschrijft hoe, na de slag, bierblikjes overal rondvlogen en er een wilde viering uitbrak. Het was een onvergetelijk moment dat jaarlijks met plezier wordt herbeleefd.

Golfrobots, zoals LDRICK, laten zien wat technologische vooruitgang in de sport kan doen. Precisie, kracht en innovatie werken samen. Dit gaat echter wel met vallen en opstaan. Maar het resultaat is geweldig!

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Erik de Jong (Advercom)

Erik bevindt zich al ruim 18 jaar in de uitgeefwereld. Hij studeerde HEAO Bedrijfseconomie en was betrokken bij het industriële automatiseringsvakblad Automatie|PMA en het vakblad Vision+Robotics. In 2020 richtte hij samen met Yuk Chi Kan het online nieuwsplatform IndustrieVandaag op. Momenteel is Erik uitgever bij Industrievandaag.nl, waar hij zijn uitgebreide kennis van online uitgeven, SEO en AI inzet. Zijn bedrijfseconomische achtergrond en technische inzichten maken hem een unieke speler in de in de wereld van industriële automatisering en digitale publicatie.
Lees meer van: Erik de Jong (Advercom)

Dossier - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.