Gimatic Duitsland neemt de verkoop over

Gimatic

Gimatic Duitsland neemt de verkoop over in de Benelux-landen

De verkoopregio van Gimatic Vertrieb GmbH in Hechingen groeit opnieuw: vanaf 01.09.2020, is de Duitse dochteronderneming van Gimatic S.r.L. nu ook direct vertegenwoordigt in de Benelux- landen Nederland, België en Luxemburg. Een technical sales engineer draagt zorg voor de wensen van de klanten ter plaatse. De heer Dolf Schenkelaars wordt volledig ondersteund door het team in Hechingen.

Gimatic blijft sterk groeien en wil de succesvolle ontwikkeling graag verder voortzetten. “Waarom nu ook Benelux? We willen direct contact hebben met onze klanten in elk Europees industrieland. Dit brengt ons dichter bij de markt en ter plaatse kan worden voorzien in de behoeften van onze wereldwijde klanten. We hebben er diverse in de Benelux en die willen we natuurlijk ook lokaal ondersteunen ”: zegt algemeen directeur Johannes Lörcher. “Naast de verkoop van onze componenten uit het standaardassortiment, gaan we ook systeemoplossingen voor grijpers aanbieden voor de Benelux-markt – in het bijzonder voor de kunststof spuitgietindustrie.”

Technisch advies en ondersteuning voor de Benelux-landen wordt verzorgd door de heer Dolf Schenkelaars vanuit zijn home office. “We hebben een aantal wereldwijd actieve klanten in de Benelux. Dat zijn onder meer grote fabrikanten in sectoren als de verpakkingsindustrie, maar ook interessante kleine bedrijven in sectoren als landbouwtechnologie met nichetoepassingen zoals pickrobots ”, vertelt Dolf Schenkelaars over de marktsituatie in de Benelux.

Dolf Schenkelaars studeerde elektrotechniek en heeft een breed scala aan specialistische en toepassingskennis. Dit is gebaseerd op meer dan 30 jaar sales voor verschillende internationale bedrijven in de industriële automatisering. Volgens de heer Lörcher zou de heer Schenkelaars de basisstructuren voor de verkoop van Gimatic in de Benelux-landen moeten opbouwen op basis van zijn goed onderbouwde technische, markt- en klantkennis.
De producten worden in euro’s verkocht volgens de actuele europrijslijst. De goederen worden dagelijks rechtstreeks verzonden vanuit het centrale magazijn in Roncadelle, Italië, terwijl de systeemtechnologie afkomstig is uit Hechingen.

Het Duitse Gimatic Vertrieb GmbH verkoopt sinds 2005 de pneumatische en mechatronische grijper- en handlingcomponenten van het Italiaanse Gimatic S.r.l. uit Brescia. De Gimatic Group maakt sinds 2018 deel uit van de Amerikaanse Barnes Group. Op de locatie in Duitsland worden ook klantspecifieke grijpersystemen ontworpen en gebouwd. De regio’s Oostenrijk en Zwitserland behoren al tot het afzetgebied van de Duitse vestiging. Contact (email).

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie