VSE en Festo maken het automatiseren van productieprocessen flexibeler

Automatiseren van productieprocessen

Samenwerkingsovereenkomst VSE en Festo voor automatiseren van productieprocessen

VSE heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met Festo voor samenwerking in het automatiseren van productieprocessen. Beide partijen gaan gezamenlijk optrekken in projecten met het Multi Carrier System (MCS) dat een aantal jaar geleden door Siemens en Festo op de markt is gebracht. De overeenkomst is formeel ondertekend door Robert Vonk, operationeel manager van VSE, en Dennis van Beers, hoofd van Noordwest Europe van Festo.

Het Multi Carrier System is een modulair transportsysteem dat is voorzien van flexibele individuele eenheden die vrij kunnen bewegen tussen verschillende stations voor bijvoorbeeld vullen, sluiten en etiketteren. Het systeem is nauwkeurig te synchroniseren met het proces en kan volledig worden geïntegreerd in bestaande intralogistiek.

Het MCS kan verschillende formaten, verschillende producttypes en wisselende hoeveelheden tot seriegrootte 1 moeiteloos aan. Ook als het wat zwaarder wordt, trillingsvrij of juist sneller moet. Niet alleen transportbewegingen behoren tot de mogelijkheden, ook bewegingsbesturingsfuncties en het coördineren van extra machinemodules kan met behulp van slechts één besturing. Met passieve dragers en dus minimale slijtage.

Flexibeler productieautomatisering

Het Multi-Carrier-System is ontwikkeld om het automatiseren van productieprocessen flexibeler te maken. Zo kan modularisering eenvoudig verder worden doorgevoerd. Het bijzondere karakter van deze technologie van Siemens en Festo vraagt om een unieke aanpak om klanten te ondersteunen.

VSE is Siemens Motion Specialist en slaat nu dus als kennisorganisatie en partner in de industriële automatisering de handen ineen met Festo. De combinatie van enerzijds Siemens motiontechnologie en anderzijds Festo motorisatie en mechanica, vergt diepgaande kennis van beide partijen om het Multi-Carrier-System naadloos in te passen in nieuwe of bestaande oplossingen voor productieautomatisering.

Kennis delen en trainingen

Als de coronamaatregelen het toelaten, zullen teams van VSE en Festo samenkomen in Delft zodat specialisten van VSE kunnen kennismaken met het Multi-Carrier-System en het systeem eigen maken in trainingen.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie