Intesis gateway maakt communicatie tussen PROFINET en BACnet eenvoudig

Gateway PROFINET

HMS Networks introduceert een nieuwe Intesis gateway voor communicatie tussen PROFINET PLC’s op de fabrieksvloer en Building Management Systems met BACnet IP/MSTP. Hiermee wordt volledige data-integratie, monitoring en controle mogelijk tussen de fabrieksvloer en de gebouwfaciliteiten.

Intesis gateway

In fabrieken is het essentieel dat milieuaspecten als temperatuur, luchtvochtigheid en luchtkwaliteit automatisch worden gecontroleerd en bewaakt om optimale omstandigheden voor productie en personeel te garanderen. En door te zorgen voor een efficiënte besturing van voorzieningen als HVAC en verlichtingssystemen, kunnen fabriekseigenaren veel energie besparen en op een veilige manier omgaan met noodsituaties.

Wanneer systeemintegratoren echter plannen maken voor factory-to-building integratie, worden ze doorgaans geconfronteerd met een heterogene en uitdagende communicatiesituatie. BACnet is typisch het protocol dat wordt gebruikt in het Building Management System (BMS) om de faciliteiten in het gebouw te controleren, terwijl PROFINET een van de meest gebruikte fabrieksnetwerken is voor de controle van productieprocessen.

Gecertificeerde Intesis PROFINET en BACnet gateway

De nieuwe Intesis PROFINET en BACnet IP/MSTP protocolvertaler van HMS Networks is een kosteneffectieve en makkelijk te installeren gateway oplossing waarmee bi-directionele communicatie tussen PROFINET-PLC’s en BACnet controllers mogelijk is. De Intesis gateway, die tot 1200 datapunten kan verbinden, is enerzijds een BACnet IP/MSTP server/slave en anderzijds een PROFINET I/O apparaat met onafhankelijke Ethernet poorten. De gateway is BTL gecertificeerd voor BACnet en heeft het UL-keurmerk waarmee de hoogste communicatie- en kwaliteitsstandaarden kunnen worden gegarandeerd.

Door de strategische positionering tussen de fabriek en de bouwsystemen wordt de Intesis gateway een wegbereider voor zeer interessante toepassingen, zoals energiemeting van apparaten en machines in de fabriek vanuit het BACnet gebaseerde BMS systeem, alsmede HVAC monitoring en -besturing vanuit de PROFINET-PLC, en eenvoudige alarmdefinitie en -beheer.

Eenvoudige configuratie en integratie

Intesis MAPS, de gemeenschappelijke configuratietool voor alle Intesis protocolvertalers, biedt een zeer intuïtief configuratieproces voor systeemintegratoren dat beide kanten van de Intesis gateway bestrijkt. MAPS helpt integratoren verder op weg bij hun projecten door waardevolle EDE bestanden te leveren voor de BACnet integratie, naast GSD bestanden en TIA portal TAG bestanden voor een snelle configuratie van elke aangesloten PROFINET PLC besturing.

Resultaat op het gebied van fabrieks- en gebouwencommunicatie

De nieuwe PROFINET – BACnet versie is het eerste product in een nieuwe serie Intesis-gateways voor fabriek-naar-gebouw integratie, die gefaseerd door HMS Networks op de markt zal worden gebracht. In deze Intesis gateway combineert HMS zijn beproefde Anybus en Intesis communicatietechnologieën voor respectievelijk industriële en gebouwgeoriënteerde communicatie, door klanten wereldwijd gewaardeerd in miljoenen installaties.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.