Door: Redactie - 10 november 2020 |
In goed overleg met exposanten, sprekers en overige betrokken organisaties wordt Food Technology van de winter naar het voorjaar van 2021 verplaatst. De nieuwe datum is 16 & 17 juni. Tevens is gekozen voor een nieuwe locatie: de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch.
De organisatoren van Food Technology 2021, kennis- en netwerkorganisatie Mikrocentrum en vakblad EVMI polsten de afgelopen tijd regelmatig de meningen en adviezen van (potentiële) exposanten, sprekers en overige betrokken bedrijven en instellingen. Hierbij bemerkte de organisatie dat er behoefte was om het evenement te verzetten, mede vanwege de ontwikkelingen en vooruitzichten rondom het coronavirus.
Potentiële exposanten zijn enthousiast over dit nieuwe event maar waren afwachtend met het definitief inschrijven. Gezien de huidige situatie zijn er zorgen of het mogelijk is om in januari weer een volwaardige beurs met congres te kunnen organiseren. Men is het erover eens dat er in juni en op de ruimere beurslocatie van de Brabanthallen een volwaardig evenement, coronaproef georganiseerd kan worden.
Veiligheid voor alle bij Food Technology betrokken personen staat voor de organisatie voorop. Om alle aanwezigen op voldoende afstand te kunnen bieden, is extra ruimte nodig. Die extra ruimte is helaas niet realiseerbaar in het Koningshof maar wel in de Brabanthallen waar onder andere 5 meter brede gangpaden te realiseren zijn. Dit heeft de organisatie doen besluiten om Food Technology in ‘s-Hertogenbosch te organiseren.
Hoe ziet het voedselsysteem van de toekomst eruit? Welke rol speelt technologie hierin? Kan men efficiënter produceren door onderhoud en uitval van voedselproducerende machines te voorspellen en zo voor te zijn? Welke alternatieven voor onze huidige etenswaren dragen bij aan voedselzekerheid? Feit is dat in 2050 ruim 9 miljard mensen van voedsel moeten worden voorzien. Om dit te bereiken is het van belang dat ook de voedingsmiddelenindustrie efficiënter, effectiever, duurzamer of zelfs geheel anders gaat produceren. Technologische innovaties spelen hierbij een sleutelrol. Een compleet overzicht en de laatste ontwikkelingen op weg naar de voedselketen van de toekomst.
– Ruim 100 exposanten
– Uitgebreid congresprogramma met side events
– 2.000 bezoekers
– Talrijke technologische innovaties en live demo’s
– (internationale) Meet & Match
– Hackathon
Food Technology 2021 komt voort uit de vakbeurs AgriFoodTech die Mikrocentrum de afgelopen jaren organiseerde. Vakblad EVMI (Alea Publishers) was het laatste jaar verantwoordelijk voor een deel van het congresprogramma. Vanuit de voedingsmiddelenindustrie kregen de organisatoren steeds meer signalen om deze beurs specifieker te maken en volledig te focussen op food technologie.
Bedrijven, organisaties, onderwijs- en kennisinstellingen die zich bezig houden met de onderstaande thema’s kunnen zich profileren.
Fabriek van de toekomst:
O.a.: (Verpakkings)machines, toelevering machinebouw, sensoren, robotica, vision, camerasystemen, fotonica, drones, digitalisering, automatisering, software, ICT, big data, AI, IoT, visualisatie, reiniging, klimaatbeheersing en smart maintenance
Duurzame en transparante keten:
O.a.: blockchain, track & trace, etiketteren, beveiliging tegen fraude, distributie, transport, logistiek, energiemanagement, opslag, koeling, verpakkingstechnologie en vertical farming (ledverlichting).
Food innovatie:
O.a.: voedsel van de toekomst, productontwikkeling, ingrediënten, plantaardige eiwitten, patenten, octrooien en foodprinting.
Veilig voedsel:
O.a.: hygiëne, veiligheid, certificering, beschermingsmiddelen, houdbaarheid kwaliteitsmanagement en procesbeheersing.
Food Lab:
O.a.: laboratoriumonderzoek, laboratoriumtechnologie, monitoring, labautomatisering, certificering en analysetechnieken.
Food Technology 2021 richt zich op professionals werkzaam in de voedingsmiddelenindustrie. Dit zijn zowel ingenieurs, technici als managers die verantwoordelijk zijn voor de technische processen in de fabriek, maar ook levensmiddelentechnologen die bezig zijn met productontwikkeling, kwaliteitsmanagement en onderzoek.
Lees ook:
Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.