Verbeterde multifunctionele mass flow meters/controllers voor gassen

FLEXI-FLOW Compact serie

Voortbouwend op het succes van de FLEXI-FLOW Compact-serie presenteert Bronkhorst een nieuwe lijnuitbreiding die veelzijdigheid en precisie in gasflowmeting en -regeling biedt. De FLEXI-FLOW Compact definieert een nieuwe standaard op het gebied van compactheid, functionaliteit en aanpasbaarheid. Deze serie is geschikt voor een breed scala aan toepassingen waar hoge precisie en efficiëntie van groot belang zijn.

De nieuwste uitbreiding van de FLEXI-FLOW Compact-serie introduceert een reeks innovatieve modellen en functies. Dit omvat onder andere instrumenten voor lagere flowbereiken vanaf 0-5 mln/min. Daarnaast bevat de serie nu downported instrumenten, die ideaal zijn voor toepassingen waar installatie van bovenaf vereist is, en flowregelaars met geïntegreerde shut-off valves. Een van de belangrijkste verbeteringen is de integratie van EtherNet-communicatie, wat zorgt voor naadloze connectiviteit en integratiemogelijkheden in moderne industriële omgevingen.

FLEXI-FLOW Compact met through-chip sensor

De nieuwe modellen maken gebruik van een unieke through-chip sensor in combinatie met bewezen by-pass technologie, net zoals de oorspronkelijke FLEXI-FLOW Compact instrumenten. Deze thermische massflowmeters en -regelaars leveren uitzonderlijke prestaties en zijn 35% kleiner dan traditionele instrumenten, waardoor ze de kleinste op de markt zijn voor flowbereiken tot 20 ln/min. De geavanceerde sensortechnologie zorgt niet alleen voor een stabiele flowregeling, maar ook voor snelle responstijden met settlingtijden van minder dan 150 ms. Dit maakt nauwkeurige regeling mogelijk, zelfs in dynamische procesomstandigheden.

Geïntegreerde temperatuur- en druksensoren, samen met een ingebouwde gasdatabase, zorgen voor een nauwkeurigheid bij verschillende procesparameters. Hierdoor zijn de FLEXI-FLOW Compact-instrumenten geschikt voor een breed scala aan toepassingen. Bovendien bieden de FLEXI-FLOW instrumenten uitgebreide bewakings- en besturingsfuncties, waaronder een USB-C poort voor eenvoudige instelling, Bluetooth-communicatie voor betere toegankelijkheid, NAMUR-statusindicatie via gekleurde LED’s, en digitale uitvoerparameters.

Of het nu gaat om voorgeconfigureerde modellen, op bestelling gebouwde instrumenten of op maat gemaakte meerkanaalssystemen, de FLEXI-FLOW Compact-serie biedt goede flexibiliteit om te voldoen aan specifieke toepassingsvereisten. Met gratis en intuïtieve softwaretools voor configuratie, diagnose en voorspellend onderhoud, zorgt Bronkhorst voor naadloze integratie en optimale prestaties in diverse industriële omgevingen.

Meer informatie bij Bronkhorst

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie