Fleetmanagementsoftware FLOW biedt ondersteuning slimme fabriek

Fleetmanagementsoftware

OMRON heeft de lancering aangekondigd van de Fleet Operations Workspace (FLOW) Core 2.1-software, die invoering van mobiele robots op korte termijn mogelijk maakt. Dit wordt bereikt door het uitvoeren van gegevensanalyse, simulatiefuncties en geïntegreerde besturing van meerdere robottypen in de fleetmanagementsoftware.

In de afgelopen jaren zijn mobiele robots geïntroduceerd om de intralogistiek efficiënt en veilig te automatiseren, met als doel het tekort aan arbeidskrachten op productielocaties te compenseren en werknemers te ontlasten bij zware taken. Er is ook een groeiende behoefte aan robots die verschillende laadvermogens en maten kunnen verwerken, van materiaaltransport tot verwerking en productverzending. Maar het is voor bedrijven vaak lastig om experts te vinden die de juiste kennis hebben om de effectiviteit van het systeem en het ontwerp te controleren voordat het op de fabrieksvloer terechtkomt.

Fleetmanagementsoftware OMRON

De fleetmanagementsoftware van OMRON maakt de efficiëntie van de installatie en problemen duidelijk vóór de daadwerkelijke installatie van mobiele robots. Dankzij een fleetsimulatiefunctie gaat het opstarten snel. Deze maakt ook geïntegreerde besturing van meerdere typen mobiele robots met verschillende laadvermogens mogelijk, waardoor niet voor elk type een apart systeem hoeft te worden gebouwd.

Zelfs nadat het systeem is geïnstalleerd, is het gemakkelijk om ritgegevens te verzamelen en knelpunten te identificeren. Daardoor kan de kloof tussen de effecten van het systeem en de beoogde effecten op het moment van installatie worden gevisualiseerd en de reisefficiëntie worden verbeterd. Dit verkort de aanpassings- en verificatieperiode van de mobiele robot, en stelt de gebruiker in staat onmiddellijk de effecten van transportautomatisering te ervaren, waardoor de verschuiving naar slimme fabrieken in de productiesector wordt ondersteund. Deze functies kunnen ook worden gebruikt met mobiele robots die al zijn geïnstalleerd door de bestaande software bij te werken naar FLOW Core 2.1.

Miguel Garcés, European Mobile Robots Product Marketing Manager bij OMRON Europe: “OMRON stimuleert voortdurend innovaties op de productievloer. We steken de kennis die we bij onze eigen fabrieken en klantlocaties hebben opgedaan in de ontwikkeling van onze mobiele robots en fleetmanagementsoftware. We blijven bijdragen aan productie-innovatie door mensen te ontlasten van het simpele, eentonige en zware werk en hen in staat te stellen om creatiever werk te verrichten.”

Belangrijkste functies van de onlangs uitgebreide fleetmanagementsoftware

1. Visualisatie- en analysefuncties voor ritgegevens (FLOW iQ)
FLOW iQ visualiseert informatie zoals warmtekaarten (waar autonome transferrobots stagneren), routekaarten (waar geautomatiseerde transferrobots naartoe gaan), en het robotgebruik (activiteitenanalyse) op basis van ritresultaten. De fleetmanagementsoftware maakt het eenvoudig om problemen met complexe wagenparken op te lossen en ondersteunt continue verbetering.

2. Fleetsimulatiefunctie
Simuleer de workflow en het reisvolume van een wagenpark van autonome transportrobots (met de mogelijkheid om meerdere mobiele robots als groep te besturen) in de digitale ruimte zonder de robots daadwerkelijk in te zetten. Potentiële knelpunten kunnen worden geïdentificeerd, de implementatietijd kan worden verkort en de workflows kunnen worden geoptimaliseerd..

3. Geïntegreerde besturingsfunctie voor meerdere modellen (MobilePlanner6)
Stelt klanten in staat om wagenparken op te zetten die meerdere groottes en laadvermogens combineren, en om de productiedoorvoer te verbeteren door de robots op een geïntegreerde manier te besturen.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie