Deze agenda is powered by Industriekalender | Voor een meer uitgebreide online agenda gaat u naar Industriekalender.nl

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kooy symposium – Smart Defence INDUSTRIE

3 april 2024 van 10:00 tot 17:30

Het beste materieel voor de beste prijs, dat is uiteraard wat iedereen wil. Dit om binnen het bestaande budget zoveel mogelijk gevechtskracht te genereren. Daar is recent nog de wens ‘Zo snel mogelijk’ bijgekomen.

Maar spelen andere factoren niet ook een rol? En dan denken we niet in de eerste plaats aan de economische belangen van de defensie industrie, maar aan beschikbaarheid. Want wat heb je aan het beste materieel als dat op het moment suprême niet beschikbar is? De Russische invasie van Oekraïne laat zien dat dreigingen snel kunnen omslaan in een daadwerkelijk conflict en laat daarmee ook het belang zien van een defensie industrie die is voorbereid om dit soort onverwachte piekbehoeftes op te vangen. Dit geldt voor de Europese defensie industrie maar zeker ook zeker ook de Nederlandse. Want áls het er op aankomt, is een zekere mate van zelfredzaamheid cruciaal.

De beschikbaarheid van vaccins tijdens de Corona crisis heeft ons geleerd dat het hemd nog altijd nader is dan de rok. Zelfs buurlanden en EU staten schermden met exportverboden voor schaarse vaccins en andere middelen. Welke lessen kunnen we daaruit voor onze defensie- en veiligheidswereld trekken. Is beschikbaarheid onder crisisomstandigheden überhaupt een factor in ons materieelkeuzeproces? En op welke wijze kunnen we ons voorbereiden op de situatie dat we ook weleens helemaal achteraan de rij terecht kunnen komen? En op welke primaire technologieën moeten we ons dan richten?

Helpt het hebben van unieke technologische kennis, een sterkere nationale defensie industrie, betere afspraken en ruilmiddelen? Hoe verhoudt zich dat met het streven naar Europese Strategische Autonomie?

Tijdens het Kooy symposium van 2024 gaan we in op deze vragen.

Organisator

KIVI
Telefoon
+31 (0)70 3919 900
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Generaal Majoor Kootkazerne
100 Wolweg
Stroe, GE 3776 LR Netherlands
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Deze agenda is powered by Industriekalender.nl | Voor een meer uitgebreide online agenda gaat u naar Industriekalender.nl