Deze agenda is powered by Industriekalender | Voor een meer uitgebreide online agenda gaat u naar Industriekalender.nl

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Additive Manufacturing of Energy Materials

18 oktober 2023 van 09:30 tot 18:00

Op 18 oktober 2023 vindt het symposium Additive Manufacturing of Energy Materials plaats in het U Parkhotel (Universiteit Twente) in Enschede.

Additive manufacturing (AM)-technologie

Om te voldoen aan de toenemende energiebehoefte in een koolstofarme economie, is de ontwikkeling van nieuwe materialen die de efficiëntie van duurzame grootschalige energieconversie- en opslagsystemen verbeteren, essentieel.

Additive manufacturing (AM)-technologie heeft de mogelijkheid om complexe fysieke producten van een verscheidenheid aan materialen en composieten uit digitale modellen te fabriceren. Daarom is dit een geweldige kandidaat voor het verkrijgen van “voorgeprogrammeerde” locatiespecifieke eigenschappen, zoals bijvoorbeeld goed gedefinieerde driedimensionale ( 3D) poreuze structuren en nieuwe materialen voor energietoepassingen.

De Universiteit Twente is gastheer van het persoonlijke eendaagse symposium en verwacht deelnemers uit multidisciplinair onderzoek (materiaalkunde, chemische technologie, natuurkunde en wiskunde), AM en energietoepassingsgemeenschappen.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Deze agenda is powered by Industriekalender.nl | Voor een meer uitgebreide online agenda gaat u naar Industriekalender.nl