Endress+Hauser bunkermeetsysteem met massaflowmeter

Bunkermeetsysteem

Dagelijks wordt 26,000 ton bunkerbrandstof verhandeld in de Rotterdamse haven. In minder dan 20% van de gevallen wordt gebunkerd met een gecertificeerd bunkermeetsysteem met een massaflowmeter. Gebruik van een gecertificeerd bunkermeetsysteem met een massaflowmeter werkt met een bewezen nauwkeurigheid van 99,5% en is volledig gecertificeerd voor fiscale metingen. Het bunkermeetsysteem van Endress+Hauser bewijst zich al meer dan 10 jaar in de markt en meet de bunkerleveringen met een hoge mate van nauwkeurigheid. Hiermee versimpelt u uw bunkerproces, vermijdt u kostbare geschillen en verkort u het bunkerproces van 12 naar 9 uur.

Bunkermeetsysteem met gegarandeerde nauwkeurigheid

Het bunkermeetsysteem van Endress+Hauser biedt een nauwkeurige en onbetwistbare afrekening van de geleverde hoeveelheid bunkerbrandstof op ±0,5% nauwkeurigheid. Dit vermijdt een foutgevoelige omrekening naar volume omdat de ingebouwde Coriolis flowmeter de massastroom direct meet. Tests op de geaccrediteerde kalibratieinstallatie van de Société du Pipeline Sud Européen (SPSE) in Fos sur Mer, Frankrijk, en bij de National Engineering Laboratories (NEL) in Glasgow, Schotland, bevestigen dat onze Promass F en Promass X Coriolis flowmeters bunkerbrandstoffen met verschillende dichtheden en viscositeiten met hoge nauwkeurigheid meten.

Maximale transparantie

Massastroom, hoeveelheid bunkerbrandstof, dichtheid, druk, temperatuur en luchtindex worden tijdens het bunkeren gemeten en grafisch weergegeven op het intuïtieve bedieningspaneel. Het meetsysteem van Endress+Hauser kan zelfs feilloos luchtzakken en mogelijke cappuccino-effecten detecteren die optreden bij het strippen van tanks. Leverancier en afnemer kunnen het gehele bunkerproces continu monitoren doordat de gemeten parameters gedurende het bunkerproces transparant inzichtelijk zijn.

Beheersbaar bunkerproces

Klanten kunnen gericht ingrijpen bij onregelmatigheden doordat de parameters van het bunkerproces real-time worden weergegeven. Zo kunnen bijvoorbeeld preventieve maatregelen genomen worden in het geval van overmatig tankstrippen. Het borgen van het bunkerproces verkort de wachttijden in de haven, aangezien onnodige en tijdrovende bunkergeschillen niet aan de orde zijn.

Onbeperkte veiligheid bunkermeetsysteem

In de bunkerbrandstofsector staat veel geld op het spel, daarom zijn integriteit en betrouwbaarheid van het meetsysteem van uitzonderlijk belang. Om deze reden worden de afzonderlijke apparaten en ook het gehele meetsysteem na installatie verzegeld en beschermd tegen manipulatie. Elke interactie of wijziging aan het meetsysteem wordt ook geregistreerd en gearchiveerd voor traceerbaarheid in een zogenaamd Audit Trail.

Het meetsysteem is gecertificeerd volgens de MID (MI-005) en erkend voor commercieel gebruik door de Maritime Port Authority (MPA) van Singapore, Rotterdam en Antwerpen-Brugge. Bovendien zijn alle apparaten van Endress+Hauser gekalibreerd op geaccrediteerde kalibratiefaciliteiten (ISO/IEC 17025), hiermee wordt voldaan aan de belangrijke eis van naadloze herleidbaarheid naar nationale normen. Het bunkermeetsysteem van Endress+Hauser is bewezen met meer dan 10 jaar toepassingservaring en een installed base van meer dan 300 bunkermeetsystemen voor het laden van olietankers en in verbruiksmeting van zware brandstoffen op schepen.

Veilige en gemakkelijke bediening

Een afzonderlijk intuïtief bedieningspaneel garandeert dat de klanten optimale controle hebben over het gehele bunkerproces. Belangrijke parameters kunnen direct op de monitor worden gevolgd of in tabelvorm worden opgevraagd. Meetprofielen kunnen altijd worden afgedrukt en in geval van “onzekerheid” als bewijsmateriaal worden gebruikt.

Wereldwijd inzicht

Gegevens kunnen wereldwijd worden opgevraagd via het Remote Access platform van Endress+Hauser. Alle meetgegevens van lopende of afgeronde bunkeractiviteiten worden veilig opgeslagen in een systeemdatabase en kunnen worden opgevraagd via een logboek. Deze en vele andere functies garanderen volledige transparantie en maximaal bedieningsgemak. Meer informatie over dit bunkermeetsysteem bij Endress+hauser

11 april bunkertraining met massaflowmeter

Endress+Hauser organiseert een speciale training voor de mensen die werkzaam zijn in de scheepvaartindustrie. Heeft u te maken met de nieuwe verplichtstelling voor bunkeren en wilt u de kwaliteit waarborgen van de hoeveelheid geleverde brandstof? Schrijf u dan snel in voor deze training.

In deze training leert u om te gaan met een bunkermeetsysteem met een Coriolis massaflowmeter, vanuit de theorie en de ervaringen uit de praktijk. Een goed begrip van het systeem en de werkwijze is essentieel voor uw bedrijfsvoering onder de aankomende verplichtstelling van de BMS door de havenautoriteiten binnen de Rotterdam/ Antwerpen regio.

Na deze cursus bent u bekend met de regelgeving, componenten, bediening en onderhoud van een bunkermeetsysteem met Coriolis massaflowmeter.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie