Elk klein onderdeel detecteren met vorksensoren

Detecteren

De nieuwe vorksensoren van de series GS 04B en GS 08B van Leuze detecteren met absolute betrouwbaarheid zelfs de kleinste voorwerpen. Ze zijn ideaal voor betrouwbare detectie in hogesnelheidstoepassingen.

Detecteren met vorksensoren

Zelfs de kleinste objecten kunnen betrouwbaar worden gedetecteerd – dat bewijzen de nieuwe vorksensoren van de Leuze GS 04B- en GS 08B-serie. Zij detecteren voorwerpen met een diameter van slechts 0,05 millimeter. Dankzij hun hoge schakelfrequentie van maximaal 10.000 Hz is dit ook mogelijk bij snelle automatiseringsprocessen. Gebruikers profiteren van maximale flexibiliteit: de sensoren van de GS 04B-serie zijn verkrijgbaar in 14 verschillende vorkbreedtes van 5 tot 220 millimeter. De GS(L) 08B-serie biedt vier vorkbreedtes van 30 tot 120 millimeter. Daarmee zijn ze geschikt voor uiteenlopende branches – bijvoorbeeld in de verpakkingssector of in de montage- en handlingtechniek.

Snel gemonteerd en geconfigureerd

De compacte vorkvorm van de sensoren combineert zender en ontvanger in één apparaat. Dit maakt een eenvoudige en snelle montage zonder uitlijnwerkzaamheden mogelijk en biedt een hoge mate van bedrijfszekerheid. Op grond van hun zeer compacte constructie kunnen fotocellen met vork ook in krappe inbouwsituaties worden geïntegreerd. Dankzij de extra brede vorkbreedtes van 170 of 220 millimeter kunnen ook toepassingen met grotere objecten worden gerealiseerd om objecten nauwkeurig te detecteren.

De sensoren van de GS 04B- en GS 08B-serie kunnen via IO-Link of handmatig via potentiometers worden geconfigureerd. Gevoeligheidsaanpassing en licht/donker-schakeling zorgen voor maximale betrouwbaarheid en correcte detectie. Handig als het gaat om hoge eisen aan hygiëne en bestendigheid tegen reinigingsmiddelen: de GS(L) 08B-serie biedt een robuuste, bestendige en cleanroom-compatibele V4A roestvrijstalen behuizing. Deze is ECOLAB-gecertificeerd en voldoet aan de hoge specificaties van beschermingsklasse IP67.

Meer informatie bij Leuze

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie