SICK W10: de nieuwe generatie fotocel met touchscreen

Fotocel

Is het mogelijk om het gebruiksgemak en het toepassingsbereik van fotocellen naar een nog hoger niveau te tillen? SICK bewijst het met de nieuwe W10. Deze fotocel van de nieuwe generatie is voor veel meer toepassingen inzetbaar en schittert door eenvoud – mede mogelijk gemaakt door het touchscreen en het one-for-all-concept.

De W10 maakt furore als de eerste fotocel ter wereld met een touchscreen. Op het scherm – ter grootte van een sporthorloge – kiest de operator of procesengineer al swipend de gewenste instellingen, afstand en beveiligingsstatus (uitgebreide configuratie via IO-Link). Wie een smartwatch kan bedienen, kan overweg met het intuïtieve scherm met pictogrammen van de W10. Een handleiding lezen is niet nodig, maar blijft natuurlijk wel aan te raden.

Eenmaal zorgvuldig ingesteld kan het handig zijn dat de instellingen van de fotocel bewaard blijven en niet worden aangepast. Speciaal daarvoor biedt de W10 de mogelijkheid van lock-outbeveiliging.

Breed inzetbaar

De nieuwe W10 is uitermate breed inzetbaar, omdat hij alle technologie aan boord heeft. Of het nu gaat om standaardtoepassingen of om applicaties waarbij het aankomt op snelheid of precisie. En of er nu voorgrond- of achtergrondonderdrukking nodig is, met slechts vier varianten (hybride en standaard behuizing / kort bereik of lang bereik) beantwoordt SICK aan een heel spectrum van detectievraagstukken.

Het beperkte aantal varianten vereenvoudigt de selectie. Wie met de W10 fotocel werkt, hoeft maar één type sensor op voorraad te hebben, te beheren en te gebruiken. Dat werkt wel zo efficiënt.

De robuuste roestvaststalen behuizing – verkrijgbaar met en zonder snuit – herbergt een lasertriangulatiesysteem met een lijnimager, samen goed voor topprestaties. Het detectiebereik van de W10 is toonaangevend, z’n nauwkeurigheid en precisie zijn hoog, de reactietijden zijn instelbaar en de detectieherhaalbaarheid ligt op een uitzonderlijk hoog niveau.

Dankzij zijn vele toepassingsmogelijkheden is de W10 breed inzetbaar in tal van branches: van food & beverage tot verpakkingsindustrie en van farma tot machinebouw. Zelfs in moeilijke omgevingen worden hoog reflecterende, donkere, transparante, glazen of glimmende objecten betrouwbaar gedetecteerd.

Kerninformatie SICK W10 fotocel

 • Nieuwe generatie fotocel die opvalt door z’n gebruiksgemak en eenvoudige portfolio
 • One-for-all-concept: het beste in bereik, snelheid, resolutie, precisie en robuustheid in één veelzijdige fotocel
 • Detectiebereik: 25 – 700 mm (long range), 25 – 400 mm (short range)
 • Drie detectiemodi: speed, standaard, precision
 • Voorgeconfigureerd voor een snelle inbedrijfname – maatwerkwensen mogelijk
 • Roestvaststalen behuizing (316L) met of zonder snuit (M18) – ook voor washdown toepassingen
 • Touchscreen voor configuratie, instellen afstand en beveiligingsstatus
 • Isolatieklassen IP65, IP67, IP69K
 • Lichtbron: laserklasse 1
 • PNP, NPN, NO, NC uitgang via keuzemenu in sensor
 • M12-stekker
 • Signalering via twee kleuren-LEDs
 • IO-Link, onder meer voor uitgebreide configuratie

Meer informatie bij SICK

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie