Elektromechanische actuatoren voor mobiele toepassingen

Elektromechanische actuatoren

Ewellix, fabrikant op het gebied van geavanceerde lineaire bewegingstechnologieën, lanceert dit jaar een nieuwe generatie elektromechanische actuatoren. De nieuwe actuatoren zijn speciaal ontworpen voor een breed gebied aan mobiele toepassingen van de agrarische en bouwsector tot het gebruik in hefplatformen. De actuatoren bieden een uitzonderlijke vermogensdichtheid in combinatie met een hoge energie-efficiëntie, precisie en nauwkeurigheid. De eerste producten die later dit jaar op de markt verschijnen zijn de actuatoren met hefvermogens van 3 en 15 ton. In de toekomst zal dit worden aangevuld met tussenliggende capaciteiten en een elektromechanische “steer-by-wire” optie.

De nieuwe elektromechanische actuatorenn zijn ontwikkeld om de transitie voor OEM’s van traditionele hydraulische naar elektrische aandrijvings-systemen te vereenvoudigen. De elektromechanische actuatoren bieden een betrouwbaar, schoon en efficiënt alternatief dat eenvoudig te installeren en te gebruiken is met een lager “total cost of ownership”. De CASM-actuator kan worden uitgerust met dezelfde veiligheidsopties als de hydraulische cilinders zoals een daalsnelheidsbegrenzer, veiligheidsmoer en elektromechanische rem. Aanvullend biedt de actuator, afhankelijk van de constructie, de extra optie tot regeneratief remmen.

De nieuwe generatie elektromechanische actuatoren is het resultaat van een doorontwikkeling van de bewezen CASM-serie welke is voorzien van dezelfde robuuste modulaire constructie. De nieuwe actuatoren bieden een compacter design, een breder assortiment eindbevestigingen, efficiëntere motorpakketten en IP-klassen die voldoen aan de eisen van zware “off-road” omstandigheden.

De bestaande CASM-100 heeft een piekvermogen van 10 kW bij een zeer compacte dwarsdoorsnede van 105 x 105 mm. De nieuwe uitvoeringen van 3 en 15 ton bieden een respectievelijk piekvermogen van 3,6 kW en een dwarsdoorsnede van 80 x 80 mm voor de 3 ton uitvoering en een indrukwekkende 17 kW piekvermogen bij 130 x 130 mm voor de 15 ton uitvoering.

De modulaire constructie van de nieuwe actuatoren biedt technici en OEM’s flexibiliteit in de configuratie van het benodigde eindproduct. Zo kunnen klanten basiscomponenten van de actuator configureren. Zo is het mogelijk om te kiezen tussen kogel of rollenomloop gelagerde spindels, verschillende hoogwaardige motoren, een parallel of inline uitgevoerde bouwvorm voor de tandwielkast en aansluitingsmogelijkheden om de actuator te bevestigen aan de bewegende onderdelen van de machine.

Kirk Martin, Mobile Machinery Sales Director bij Ewellix, licht toe: “Onze nieuwe generatie elektromechanische actuatoren biedt technici de mogelijkheid tot innovatieve, klant specifieke, lineaire bewegingsoplossingen te bieden voor mobiele toepassingen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om met onze motoradapters bijna elk merk aandrijfmotor direct te monteren op de verschillende uitvoeringen tandwielkasten d.m.v. gestandaardiseerde modules. Gelijktijdig maken wij het met deze gestandaardiseerde modules eenvoudiger voor eindklanten de actuatoren aan te sluiten en in gebruik te nemen in bestaande installaties.

De nieuwe generatie elektromechanische actuatoren zijn ontwikkeld om te voldoen aan een hoge en betrouwbare levensduur met minimale onderhoudsbenodigdheden. Afhankelijk van de configuratie is het mogelijk om lineaire snelheden te bereiken tot maximaal 300 mm/s (onbelast), accelaraties tot maximaal 6 m/s^2 met slaglengtes oplopend tot 2 m.

De nieuwe actuatoren worden net zoals alle andere producten van Ewellix ondersteund door een eenvoudig en klantvriendelijk, te gebruiken online productconfigurator met indien nodig, hoogwaardige technische en klantenondersteuning.

Meer informatie bij Ewellix

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.