Effect van prospectiebezoeken aan internationale vakbeurzen

Samenwerking World Programming Smile Invest Technische Hydrauliek prospectiebezoeken

Eén van de meest relevante onderdelen van het project Aveiro Digital Export zijn de prospectiebezoeken en deelname aan handelsbeurzen, waardoor AIDA CCI (Kamer van Koophandel en Industrie van het district Aveiro) zakelijke kansen en mogelijke partnerschappen kon waarnemen die interessant zouden kunnen zijn voor bedrijven uit Aveiro.

De selectie van de internationale markten was gebaseerd op de analyse van hun aantrekkingskracht, macro-economisch en digitaal profiel en bereidheid om commerciële zakenrelaties aan te knopen. Uit deze analyse is gebleken dat markten zoals Dubai, Canada, de Verenigde Staten van Amerika, Italië, Nederland en Japan zeer interessante mogelijkheden bieden in nichemarkten voor MKB’s in het district Aveiro.

Prospectiebezoeken

Door deze prospectiebezoeken wordt ook het contact met soortgelijke entiteiten van buitenlandse markten benadrukt, waardoor ook de oprichting van ondersteunende structuren / samenwerkingsnetwerken tussen bedrijven op gang kon worden gebracht.

De aanwezigheid van AIDA CCI op de vakbeurs ESEF Maakindustrie als exposant en als bezoeker, was niet alleen een uitstekende gelegenheid om het district, de activiteitensectoren en de bedrijven bekend te maken, maar ook om het voordeel van de bevordering van nationale bedrijven in dit evenement te evalueren.

Contacten

Er werden belangrijke commerciële en institutionele contacten gelegd, zowel in de regio als internationaal, om mogelijke zakelijke kansen te bevorderen. Het was een belangrijk middel om institutionele samenwerkingsverbanden en partnerschappen te ontwikkelen en om handels- en investeringsmogelijkheden voor bedrijven, landen en regio’s te bevorderen. In dit geval kan worden gewezen op de bijeenkomst met de officiële kamer van koophandel en industrie van Álava, die ontmoetingen tussen Spaanse en buitenlandse bedrijven bevordert en versterkt, en belangstelling heeft getoond voor de oprichting van een consortium voor deelname aan Europese projecten.

De versterking van het vormen van een netwerk van de kant van AIDA CCI zal een grotere steun aan de industrie mogelijk maken door matchmaking tussen starters en industrie- en dienstenbedrijven, en/of eventueel tussen Portugese en buitenlandse starters.

Naast Nederland was het ADE-project aanwezig op markten als Dubai, Canada, Italië, Japan en de Verenigde Staten.

Lees hier meer over Aveiro Digital Export

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.