Eerste geautomatiseerde productielocatie voor insecteneiwitten

Geautomatiseerde productielocatie

Dematic gaat samen met Aspire ’s werelds eerste volledig geautomatiseerde productielocatie voor insecteneiwitten bouwen. Dit innovatieproject voor de voedingsindustrie, waarvan de oplevering staat gepland in het eerste kwartaal van 2022, wordt uitgerust met een Dematic Automated Storage & Retrieval System (AS/RS). Het is de eerste keer dat IIoT-sensoren, AS/RS en AI worden ingezet voor verticale landbouw met levende organismen in een geklimatiseerde ruimte.

Dematic gaat een volledig geautomatiseerd hoge capaciteit opslagsysteem met 11 verdiepingen implementeren. Het systeem van de geautomatiseerde productielocatie gebruikt kratten om krekels te kweken en te rijpen, voorafgaand aan de verwerking voor consumptie door huisdieren en mensen. In nauwe samenwerking met andere technologieleveranciers worden de kratten tevens bewaakt om de voedselkwaliteit te garanderen.

Industrial Internet of Things (IIoT) apparaten en sensoren verstrekken straks voortdurend data aan deep-learning Artificial Intelligence (AI) technologie om de omstandigheden voor rijping, kweek en incubatie te optimaliseren.

Dematic’s AS/RS-technologie gaat de behoefte aan menselijke interactie in het productieproces tot een minimum beperken, toezicht houden op de nauwkeurigheid van elke krat en de ruimte optimaal benutten om het productieproces te maximaliseren. Het systeem integreert ook andere technologieën om de temperatuur en vochtigheid in elke krat te regelen. De 96.000 kratten kunnen genoeg krekels bevatten om jaarlijks 20.000 ton krekeleiwit en -afval (meststof en bodemsupplement) te produceren.

Het bedrijf, dat voor het eerst werd bekroond met de Hult-prijs voor innovatie in voedselzekerheid, krijgt aanzienlijke steun van private equity en betrokken overheden. De geautomatiseerde productielocatie die nu wordt gebouwd in London, Ontario, is het grootste project gefinancierd door NGen, Canada’s Advanced Manufacturing Supercluster. NGen brengt de volgende generatie productietechnieken en automatisering samen om digitale transformatie in Canada te stimuleren.

“Wij creëren een nieuwe landbouwsector die de uitdagingen van eiwittekort en duurzaamheid gaat aanpakken, door samen te werken met bedrijven die zich richten op geavanceerde technologie,” zegt Mohammed Ashour, CEO en mede-oprichter van de Aspire Food Group. “Deze samenwerking levert intellectuele eigendommen op waarvan zowel de productie- als de landbouwindustrie in heel Noord-Amerika kan profiteren, omdat de technologie daarmee sneller is toe te passen.”

“Onze integrale aanpak biedt een oplossing voor de wereldwijde uitdaging van voedselonzekerheid”, zegt Vera Friedrich, Vice President en Managing Director, Dematic Canada. “Dematic is er trots op partner te zijn van Aspire in het verbeteren van technologie voor de landbouwindustrie en wereldwijde voedselduurzaamheid.”

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Dossier - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.