Eerste EHEDG-gecertificeerde pneumatische koppeling

Pneumatische koppeling

In de voedselverwerkende industrie moeten componenten worden toegepast die aan strikte hygiënerichtlijnen voldoen, omdat zij in contact kunnen komen met eindproducten voor consumenten. De nieuwe KFG2H-E serie van SMC bestaat uit ‘s werelds eerste en tot dusver enige EHEDG-gecertificeerde pneumatische koppelingen (type EL klasse I Aux). Dankzij het hygiënische ontwerp van gepolijst roestvast staal is er geen ophoping van vloeistoffen en vuil, wat ten goede komt aan hygiëne en voedselveiligheid. De koppeling is zeer snel effectief te reinigen.

Om installaties, machines en afzonderlijke componenten in de voedselverwerkende industrie veilig en schoon met elkaar te verbinden, moet een pneumatische koppeling aan hoge eisen voldoen. SMC heeft de nieuwe KFG2H-E koppelingen ontwikkeld voor toepassingen die regelmatig worden gereinigd of in contact komen met schoonmaakmiddelen. Ze voldoen aan de hoge eisen van EHEDG (European Hygienic Engineering and Design Group) voor componenten in open processen die met vloeistoffen en zonder demontage worden gereinigd. De pneumatische koppeling is daarmee de ideale oplossing voor optimale hygiëneveiligheid in deze sector.

Pneumatische koppeling met hygiënisch ontwerp voor meer voedselveiligheid

Het gladde roestvaststalen (RVS 316) oppervlak met een ruwheid van 0.8µm en de grote hoeken voorkomen het aanhechten en ophopen van verontreiniging. Daarnaast worden de blauw gekleurde pakkingen van FKM-rubber tijdens de montage op een bepaalde manier samengedrukt door metalen buffers, waardoor ze naadloos in het ontwerp passen. De pneumatische koppeling voldoet aan de hoogste beschermingsklasse tegen vuil en vocht: IP69K. Ze zijn geschikt voor water, stoom en perslucht. De proceseigenschappen zijn geschikt voor de meest extreme omstandigheden, met temperaturen van -5 tot +150 ºC (geen bevriezing) en een werkdrukbereik van -100 kPa tot 1 MPa.

Veiligheid conform internationale wetgeving

Op basis van de unieke certificering volgens de EHEDG-richtlijnen en conformiteit met de specificaties van Europese en Amerikaanse wetgeving is deze pneumatische koppeling geschikt voor veilig gebruik in internationale voedselverwerkende omgevingen – dus overal waar producerende en verpakkende bedrijven moeten voldoen aan de hoogste eisen voor hygiëne en voedselveiligheid.

Meer informatie bij SMC

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.