Eerste alles-in-één vloeistofgekoelde modulaire datacenter

Datacenters Aggreko

Schneider Electric, leider in de digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, kondigt het EcoStruxure vloeistofgekoelde modulaire datacenter aan. De nieuwe prefab alles-in-één datacentermodule maakt het mogelijk om de meest intensieve high performance computing (HPC) applicaties met grotere betrouwbaarheid te implementeren op locaties met lastige omstandigheden of in afgelegen omgevingen. Deze marktprimeur zorgt ervoor dat real-time data aan de edge kunnen worden verwerkt voor meer efficiëntie en innovatiemogelijkheden. Het vloeistofgekoelde modulaire datacenter wordt ingericht door Avnet en is voorzien van Iceotope immersiekoeling op chassisniveau.

De nieuwe alles-in-één-oplossing in een 20-inch ISO-standaardcontainer, biedt ruimte voor een standaard IT-belasting van 60 kW, met een IT-capaciteit tot 336 kW als een op maat gemaakte oplossing. Het systeem bevat verder een 80kW Galaxy VS 3-fase UPS, volledige batterijback-up, brandbeveiliging, volledig geïntegreerde warmteafvoer en redundante koeling. Monitoring en beheer op afstand van zowel de fysieke omgeving als de IT-apparatuur wordt mogelijk gemaakt met de bekroonde software EcoStruxure IT.

Als onderdeel van het EcoStruxure modulaire datacenter-assortiment, levert de vloeistofgekoelde alles-in-één voorgefabriceerde module een snelle, flexibele en voorspelbare oplossing, die dezelfde kwaliteit en functionaliteit biedt als een traditioneel gebouwde faciliteit. Hiermee kan nieuwe datacentercapaciteit worden ontworpen, gebouwd en geïnstalleerd in een fractie van de tijd die nodig is om traditionele datacenteromgevingen te ontwikkelen. Alle apparatuur is in de fabriek geïnstalleerd en getest om vanaf de eerste dag veerkrachtige en voorspelbare prestaties te leveren met een verminderd risico.

Betere beveiliging, veerkracht en efficiëntie met nauwkeurige immersiekoeling op chassisniveau

De nieuwe alles-in-één-module is ontworpen voor duurzame activiteiten en combineert een hoge efficiëntie met een ultralage PUE (<1,15). Er zijn al locaties waarbij een PUE van 1,03 werd bereikt. Het gebruik van vloeistofkoeling vermindert de behoefte aan luchtbehandelingsapparatuur, waardoor de koelinfrastructuur wordt vereenvoudigd en er geen ventilatoren nodig zijn. Dit zorgt voor een verlaging van het energieverbruik, waardoor er meer vermogen beschikbaar is voor de IT-belasting en de betrouwbaarheid van de omgeving verbetert. Onderhoud en service wordt bovendien eenvoudiger, omdat er geen elektromechanische apparaten nodig zijn die regelmatig geüpgraded en vervangen moeten worden.

Dankzij Iceotope’s vloeistofgekoelde chassisbehuizingen die zijn geïntegreerd in het vloeistofgekoelde reksysteem van Schneider Electric, wordt kritieke IT-apparatuur volledig geïsoleerd en ondergedompeld in een afgesloten behuizing die ongevoelig is voor stof, gassen en vochtigheid. Beveiligde en manipulatiebestendige computing, opslag- en netwerkapparatuur door een extra niveau van fysieke en IT-beveiliging.

“De vraag naar de krachtigste CPU’s en GPU’s in praktisch elke IT-applicatie is gestegen, terwijl tegelijk de concurrentie om ruimte acuut is geworden”, aldus Robert Bunger, Program Director, CTO Office bij Schneider Electric. “De nieuwe alles-in-één vloeistofgekoelde prefab datacentermodule voorziet in de behoefte om rekenintensieve verwerkingskracht in te zetten in een compacte, veilige en zelfstandige edge-omgeving, die bijna overal kan worden geïmplementeerd in slechts zes weken.”

Verhoogde betrouwbaarheid en zichtbaarheid op de meest afgelegen locaties:

  • Proactieve monitoring en beheer met EcoStruxure IT Expert, de open en leverancieronafhankelijke DCIM-software van Schneider Electric. Ga voor meer informatie naar www.schneider-electric.com/ecostruxure-it en probeer EcoStruxure IT Expert gratis 30 dagen uit.
  • Verhoogde betrouwbaarheid dankzij EcoStruxure Asset Advisor, een cloud-enabled monitoringsdienst op afstand, die locatieproblemen op een tijdige en efficiënte manier kan bewaken, oplossen en traceren.
  • Geavanceerd out-of-band beheer (OOBM) geleverd via een Avnet MaaX single board computer met Redfish-compatibele API voor beheer van de IT-apparatuur, zelfs wanneer de servers zijn uitgeschakeld of niet meer reageren.

Schneider Electric heeft eerder de samenwerking met Iceotope en Avnet voor integratie van immersiekoelinfrastructuur op chassisniveau bekendgemaakt. Deze alles-in-één datacentermodule is een uitbreiding van het aanbod.

Bezoek de website voor meer informatie over het nieuwe Schneider Electric geprefabriceerde alles-in-één vloeistofgekoelde datacenter.

Over EcoStruxure

EcoStruxure™ is onze open, interoperabele, IoT systeemarchitectuur en platform. EcoStruxure levert meer waarde op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid, efficiëntie, duurzaamheid en connectiviteit voor onze klanten. EcoStruxure maakt gebruik van vorderingen op het gebied van IoT, mobiliteit, detectie, cloud, analyse en cyberbeveiliging om innovatie op elk niveau te leveren. Dit omvat Connected Products, Edge Control en Apps, Analytics & Services die worden ondersteund door Customer Lifecycle Software. EcoStruxure ™ is geïmplementeerd op bijna 500.000 locaties met de ondersteuning van meer dan 20.000 ontwikkelaars, 650.000 serviceproviders en partners, 3.000 nutsbedrijven en verbindt meer dan 2 miljoen activa onder beheer.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.