Datacenters en inhuren van apparatuur: doen of niet doen?

Datacenters Aggreko

Gezien de vele meldingen van storingen en vertragingen van infrastructuurprojecten en levertijden van vitale apparatuur, zouden operators en leveranciers van datacenters de voordelen van het huren van kritische apparatuur eens moeten overwegen.

Volgens het Institute for Supply Management heeft 57% van de bedrijven inmiddels te maken gehad met langere levertijden voor uit China afkomstige ‘tier one’ componenten, waarbij de gemiddelde levertijd meer dan verdubbeld is ten opzichte van eind 2019. Nu er wereldwijd sprake is van toeleveringsproblemen op de markt voor datacenters, adviseert Aggreko leveranciers en operators van datacenters eens na te denken over huuroplossingen waarmee ze er zeker van kunnen zijn dat infrastructurele projecten of koelvereisten niet nadelig worden beïnvloed in deze moeilijke tijd.

Wereldwijd hebben bouw en onderhoud te maken met een gefaseerde teruggang. Dit betreft ook belangrijke infrastructuurprojecten voor datacenters. Naarmate de bouwactiviteiten weer worden opgevoerd, zal ook de vraag naar apparatuur toenemen en er bestaat enige bezorgdheid dat de toeleveringsketen niet in staat zal zijn om dezelfde ondersteuning te bieden als voor de lockdown is overeengekomen.

Of het nu gaat om kritische installaties voor nieuwe datacenters, het testen van de capaciteit van de installaties of de inkoop van vervangende onderdelen tijdens het onderhoud van bestaande installaties, door gebruik te maken van een tijdelijke huuroplossing kunnen faciliteiten in bedrijf worden gehouden tot componenten en kritische apparatuur zijn gearriveerd. Rental power en koeloplossingen zijn schaalbaar en flexibel. Eventuele outputwensen kunnen op elk moment worden vervuld en worden aangepast als de wensen of het tijdpad veranderen.

Als de levering van componenten en onderdelen die nodig zijn tijdens de bouw of het onderhoud van een datacenter op enigerlei wijze wordt vertraagd, kan dit weer leiden tot aanzienlijke vertraging van de werkzaamheden. Door de grote vraag naar datacenters die het werken op afstand en de opslag van medische data vergemakkelijken, en met een toenemende vraag naar nieuwe infrastructuur om opkomende technologieën – zoals 5G – te faciliteren, zijn stilstand of vertraging eenvoudigweg geen optie.

“Huuroplossingen kunnen ervoor zorgen dat activiteiten gewoon door kunnen gaan bij vertraging van de levering van kritische apparatuur”, aldus Chris Rason, Managing Director van Aggreko. “Of het nu gaat om een energie- of koelsysteem, tijdelijke oplossingen zijn schaalbaar en flexibel en kunnen dus in elk formaat datacenter worden geïmplementeerd, hoe lang ze ook nodig zijn.”

Hij voegt hieraan toe: “Tijdens de gehele COVID-19 pandemie is Aggreko op volle toeren blijven draaien. Dit betekent dat verhuur een noodoplossing kan bieden voor datacenterprojecten, totdat de toeleveringsketen weer op volle kracht draait. Naarmate de datacenterindustrie weer opveert, kan een extra vangnet voor huurapparatuur ervoor zorgen dat vertragingen tot een minimum worden beperkt.”

Meer informatie

Lees ook:

Over Aggreko

Aggreko is het grootste verhuurbedrijf ter wereld en biedt tijdelijke stroomvoorziening, opslag van accu’s en regel- en testapparatuur wereldwijd aan, om aan de steeds groeiende eisen van datacenters te voldoen.

Downtime is geen optie voor datacenters en de ondersteuning van Aggreko binnen deze markt strekt zich dan ook uit over de gehele levensduur. Vanaf de bouw en de planning, maar ook bij noodgevallen, voor het onderhoud en tijdens reparaties is het wereldwijd beschikbare team van het bedrijf in staat om de industrie te ondersteunen. Door volop in te zetten op innovatie beschikt Aggreko over een wereldwijd bereik en levert het verplaatsbare apparatuur voor een breed scala aan toepassingen. Aggreko streeft ernaar het groenste verhuurbedrijf ter wereld te zijn.

Aggreko is altijd op de hoogte van de nieuwste technologie en brandstofopties, wat betekent dat de klant toegang heeft tot de meest efficiënte huurmogelijkheden voor zijn behoeften op het gebied van energie en temperatuurbeheersing.

Aggreko heeft een schat aan ervaring en staat voor u klaar om haar fast-track oplossingen te bieden van hyperscale-systemen tot edge-datacenters. Het bedrijf is actief in bijna 100 landen en heeft de unieke capaciteit om lokale kennis en een wereldwijde service te combineren. Of de uitdaging zich nu in de grootste stad of in het meest afgelegen gebied bevindt: Aggreko is in staat om datacenters op elk gewenst moment lokaal te ondersteunen.

Als wereldwijde aanbieder is Aggreko het enige verhuurbedrijf dat in staat is om de datacenterbranche te voorzien van een globaal gestandaardiseerd gamma. Omdat het bedrijf wereldwijd over datacenterspecialisten beschikt kan ze lokale kennis combineren met een globale service. De mogelijkheid om oplossingen voor stroom, verwarming en koeling te leveren kan kansen bieden en potentieel creëren voor individuen, gemeenschappen, industrieën en samenlevingen over de hele wereld.

De gecombineerde diensten van Aggreko spelen continu een belangrijke rol in de markt voor datacenters.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie