Eerste 5G-basisstations in de USA

5G-basisstations

Ericsson produceert eerste 5G-basisstations in de VS

De Zweedse mobiele telefoonleverancier Ericsson heeft de eerste 5G-basisstations geproduceerd in zijn productiefaciliteit in Lewisville, Texas. De fabriek in de VS zal dit jaar worden voltooid en zal volgens het bedrijf “één van de meest geavanceerde productiefaciliteiten in de industrie” zijn.

Het eerste product dat in de fabriek wordt vervaardigd is de Millimeter Wave Street Macro-oplossing. Volgens Ericsson wordt dit de sleutel tot de Noord-Amerikaanse klanten. Alle radiotoegangscomponenten zijn hier ondergebracht in een lichtgewicht behuizing. Ericsson wil de netwerkoperators in staat stellen om het bereik van de nieuwe 5G mobiele telefoon sneller te dekken in complexe, stedelijke omgevingen.

5G-basisstations verhoogt de productie-efficiëntie in de fabriek van Ericsson

“We zijn blij dat we geavanceerde 5G-radioproducten voor onze Amerikaanse klanten kunnen produceren om te voldoen aan de vraag naar de volgende generatie 5G-netwerken in het hele land”, aldus Erik Simonsson, hoofd van de 5G Smart Factory in de VS. “Het is ook spannend om onze eigen 5G-producten in de draadloze fabriek te gebruiken om de productie-efficiëntie te verhogen.” Met de 5G-basisstations die nu van de lopende band rolt, ligt het bedrijf volgens Simonsson op schema om “de meest volautomatische en duurzame 5G-fabriek in de VS te bouwen dit jaar.

Wendbare en flexibele productie met ongeveer 100 medewerkers

De 5G-connectiviteit moet een soepele werking en flexibele productie in de intelligente Ericsson-fabriek mogelijk maken. Industriële oplossingen zoals geautomatiseerde magazijnen, gekoppelde logistiek, geautomatiseerde assemblage, verpakking, productbehandeling en autonome wagens zullen worden gebruikt. In eerste instantie is Ericsson van plan om ongeveer 100 mensen in de fabriek in dienst te nemen.

De nieuwe 5G smart factory in de VS is een aanvulling op de wereldwijde leveringsstrategie van Ericsson. Het bedrijf wil dicht bij zijn klanten in Amerika, Europa en Azië opereren, om zo te zorgen voor een wendbare levering om aan de eisen van de klant te voldoen.
Ekholm: 5G vestigt een “nieuw tijdperk van connectiviteit”.

“Al meer dan drie decennia lang hebben we tientallen miljarden dollars geïnvesteerd in alle generaties van draadloze technologie; met 5G-basisstations leggen we nu de basis voor een nieuw tijdperk van connectiviteit”, zegt Ericsson CEO Börje Ekholm. Hij gelooft dat zijn bedrijf goed gepositioneerd is voor de toekomst, want “van technologisch leiderschap tot uitrol over de hele linie is er niemand in 5G-technologie die ons voor is.

Meer informatie

Lees ook:
Opening 5G HUB Eindhoven biedt vooruitblik in nieuwe mobiele tijdperk
IoT, industry 4.0 en cybersecurity
Hoe ASML monopolist werd

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.