Nieuwe nauwkeurige elektrische klepaandrijving voor ongunstige omstandigheden

Elektrische klepaandrijving

De nieuwe Fisher easy-Drive 200R elektrische klepaandrijving van Emerson is een uitkomst die niet alleen efficiënter, maar ook betrouwbaarder is dan gasgestuurde klepaandrijvingen. Ontwikkeld door Emerson en ontworpen voor gebruik op Fisher vlinderkleppen en kogelkranen, presteert deze nieuwe klepaandrijving nauwkeurig en betrouwbaar onder extreme omstandigheden. Denk hierbij aan zware industrieën en in het bijzonder bij olie- en gasinstallaties op afgelegen koude locaties.

Elektrische klepaandrijving in plaats van pneumatische klepaandrijving

Elektrische klepaandrijvingen hebben zich gepresenteerd als een aantrekkelijk alternatief voor pneumatische klepaandrijvingen die in afgelegen locaties vaak met natuurlijk gas worden bediend. Deze gasgestuurde systemen stoten bij elke activering van de klep emissies uit naar de atmosfeer. De Fisher easy-Drive 200R pakt dit probleem aan door emissies gerelateerd aan de bediening te elimineren. Bovendien overwint de 200R enkele beperkingen van bestaande oplossingen door zijn innovatieve kenmerken.

Een van de meest opmerkelijke kenmerken van de 200R is de eenvoudige installatie en kalibratie. Met slechts één druk op de knop kalibreert de 200R zichzelf. Dit maakt het proces niet alleen sneller, maar ook toegankelijker voor gebruikers.

Daarnaast is de elektrische klepaandrijving ontworpen om energiezuinig te zijn. Het functioneert op een spanning van 11 tot 30 VDC en verbruikt minder dan 0,4 watt in de houdpositiemodus. Dit maakt de 200R geschikt voor toepassingen waar geen nutsvoorzieningen beschikbaar zijn.

Betrouwbaar in extreme omgevingen

Bij stroomuitval stuurt de klepaandrijving zichzelf naar een vooraf ingestelde positie. Dit gebeurt met de optionele RPU-100 reserve-energie-eenheid. De elektrische klepaandrijving is een uitbreiding van de easy-Drive klepaandrijvingportfolio, die ook actuatoropties voor zowel globe- als roterende kleppen omvat.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie