Duravant neemt Foodmate over

Downtime voedsel factory food

Duravant, leverancier van technische apparatuur, breidt het wereldwijde aanbod van voedselverwerking uit met de overname van Foodmate

Duravant LLC (‘Duravant’), een wereldwijde leverancier van technische apparatuur en automatiseringsoplossingen voor de voedselverwerkings-, verpakkings- en materiaaltransportsector, heeft de afronding van de overname van Foodmate, een toonaangevende fabrikant verwerkingsapparatuur, aangekondigd. Foodmate heeft twee hoofdkantoren, een in Ball Ground, Georgia, VS, en een in Numansdorp, Nederland. De overnameovereenkomst werd voor het eerst aangekondigd op 19 april en vandaag rondde Duravant de overname af.

Het merk Foodmate voor verwerkingsmachines voor pluimvee is al meer dan 15 jaar een concurrentiekracht in de volledige lijnverwerking van pluimvee. Met een strategische wereldwijde voetafdruk met productie- en technische hubs in Europa, demo- en showroomfaciliteiten in de VS en Nederland en verkoop en assemblage in de VS, worden de klanten van Foodmate verder ondersteund door een lokale aanwezigheid in 55 landen. De diepgaande technische en ontwikkelingsmogelijkheden van Foodmate maken het mogelijk om volledig geautomatiseerde oplossingen op maat te ontwerpen, van het wegen en sorteren van het pluimveeproduct tot het snijden en uitbenen. Foodmate wordt erkend voor geavanceerde technologie rond software voor zicht- en beoordelingsmogelijkheden met behulp van eigen software, en R&D-capaciteiten ondersteund door diepgaande applicatiekennis en blijft zijn wereldwijde aanwezigheid uitbreiden.

“In de afgelopen 15 jaar heeft Foodmate een uitstekende reputatie opgebouwd in de pluimveeverwerkende industrie door zich te concentreren op het leveren van de allerbeste oplossingen aan hun klanten”, zei Mike Kachmer, President en CEO van Duravant. “Terwijl we het Foodmate-team verwelkomen in de Duravant-merkenfamilie, kijken we ernaar uit om die erfenis te laten groeien door voortdurende klantgerichte innovatie.”

“Foodmate sluit goed aan bij de cultuur en sterke toewijding aan groei van Duravant. Dit stelt Foodmate in staat om de uitvoering van onze strategische prioriteiten te versnellen”, zei Scott Hazenbroek, President van Foodmate US. “We kijken ernaar uit om de beste apparatuur, service en ondersteuning te blijven bieden aan meer dan 900 geïnstalleerde units die de grootste pluimveeverwerkingsbedrijven wereldwijd bedienen”, voegde David Hazenbroek, President van Foodmate B.V. Nederland, toe.

Dit partnerschap brengt twee wereldwijde leiders op het gebied van technische apparatuur samen en vergroot het vermogen van Duravant om klanten en partners in meer dan 190 landen wereldwijd in de voedselverwerkingssector te bedienen.

Over Duravant

Duravant, met het hoofdkantoor in Downers Grove, Illinois, is een wereldwijd technisch machinebedrijf met productie-, verkoop- en servicefaciliteiten in Noord-Amerika, Europa en Azië. Via hun portfolio van werkmaatschappijen levert Duravant vertrouwde end-to-end-procesoplossingen voor klanten en partners door middel van expertise op het gebied van techniek en integratie, projectbeheer en operationele uitmuntendheid. Met wereldwijde verkoopdistributie- en dienstnetwerken bieden ze onmiddellijke en levenslange ondersteuning na de verkoop aan alle markten die ze bedienen in de sectoren voedselverwerking, verpakking en materiaalafhandeling. De toonaangevende merken van Duravant staan synoniem voor innovatie, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Ga voor meer informatie naar www.duravant.com.

Over Foodmate

Foodmate is een toonaangevende fabrikant van verwerkingsapparatuur voor pluimvee in Nederland. Het bedrijf werd begin 2006 opgericht door experts uit de industrie en breidde in 2010 zijn wereldwijde distributie snel uit naar Noord- en Zuid-Amerika met de lancering van Foodmate US. Vervolgens werd in 2015 Foodmate Brasil gelanceerd, gevolgd door de lancering van Foodmate Polen in 2017 en de overname van Foodmate UK in 2019. Foodmate is uitgegroeid tot de betrokken en betrouwbare partner van grote pluimveeverwerkingsbedrijven wereldwijd. In 2017 heeft Inc. magazine Foodmate US, Inc. gerangschikt op plaats 13 in de productiesector op de 36e jaarlijkse lijst van Amerika’s snelst groeiende particuliere bedrijven, de Inc. 5000, de meest prestigieuze ranglijst van de snelst groeiende particuliere bedrijven van het land. Voor Foodmate US. gaat u naar www.foodmateus.com. Voor Foodmate B.V. gaat u naar www.foodmate.nl.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.