Drukverlagende regelaar verbetert prestaties waterstofbrandstofcelsysteem

Drukverlagende regelaar

Emerson heeft een drukverlagende regelaar op de markt gebracht die speciaal is ontworpen voor gebruik aan boord van commerciële waterstof-brandstofcelvoertuigen. De tweetraps en gepatenteerde actieve afdichtingsconstructie van de TESCOM HV-3500 EC79-gecertificeerde Hydrogen Onboard Regulator levert een constante druk en een constante waterstoftoevoer naar de brandstofcellen onder alle bedrijfsomstandigheden van het voertuig, zoals accelereren, vertragen, stoppen en stationair draaien. Een stabiele druk helpt de levensduur van de brandstofcel te verlengen en het brandstofverbruik te maximaliseren. De betrouwbare brandstofdruk van de drukverlagende regelaar stelt exploitanten in staat verder te rijden zonder bij te tanken en vermindert het risico van overdruk stroomafwaarts, wat kan leiden tot lekkage, verspilling van brandstof en mogelijke emissies.

Drukverlagende regelaar en stabiliteit

Door de brandstofcelefficiëntie te verhogen en de totale energie-efficiëntie te maximaliseren, vermindert de stabiele druk die de HV-3500 levert ook de onderhoudsfrequentie. De regelaar zorgt voor een positieve brandstofafsluiting onder hoge druk van waterstof in voertuigen bij wisselende weg- en bedrijfsomstandigheden, waardoor de duurzaamheid van de brandstofcel toeneemt.

“Om de milieuduurzaamheid in de commerciële transportsector te verbeteren, moeten waterstofbrandstofcelsystemen nauwkeurig voldoen aan de fluctuerende vraag naar brandstof en drukbehoeften en tegelijkertijd de veiligheid waarborgen, ongeacht de gereden afstand”, zegt Robert Lindquist, directeur wereldwijde marketing van Emerson’s precision and fluid control business. “Met zijn gepatenteerde gebonden klep en actieve afdichtingsontwerp bereikt de drukverlagende regelaar nieuwe niveaus van betrouwbaarheid en consistente druklevering die helpen om commerciële waterstofvoertuigen op de weg te houden waar ze nodig zijn.”

De HV-3500 helpt ook original equipment manufacturers (OEMs) hun winstgevendheid te verhogen door de productietijd en -kosten te verminderen. Het tweetrapsontwerp elimineert de behoefte aan extra fittingen en vereenvoudigt de installatie, terwijl de vierkante vorm OEM’s in staat stelt om het te bevestigen aan bestaande panelen en frames in het brandstofcelsysteem. Deze speciaal ontworpen vorm en montagegaten maken de lichtgewicht drukverlagende regelaar sneller en gemakkelijker te installeren dan andere drukregeltechnologieën. De kortere montagetijd verlaagt de installatiekosten.

“De HV-3500 laat zien dat Emerson zich inzet voor de ontwikkeling van duurzame energietechnologie die fabrikanten en eindgebruikers helpt de uitdagingen te overwinnen waarmee ze worden geconfronteerd bij het bouwen aan een duurzamere wereld”, aldus Zhang Yingchun, engineering manager voor Emerson’s precision and fluid control business. “Daarom heeft ons technologieprojectteam bij het ontwerp van het brandstofcelsysteem zorgvuldig rekening gehouden met de volledige levensduur van het systeem. Het doordachte ontwerp verlaagt de fabricage- en installatiekosten voor OEM’s, en de geavanceerde prestaties verlagen de brandstof- en onderhoudskosten voor eindgebruikers.”

De EC79-gecertificeerde drukverlagende regelaar wordt ondersteund door de lokale ondersteuning van Emerson. Terwijl sommige OEM’s worstelen met het opschalen van de productie en het verkorten van hun time-to-market, helpt de persoonlijke ondersteuning die Emerson biedt OEM’s om hun voertuigen snel op de weg te krijgen met een betrouwbare werking gedurende de hele levenscyclus van het voertuig.

Meer informatie bij Emerson

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie