Introductie micro frequentieregelaar Commander S en Marshal

Micro frequentieregelaar

Control Techniques, onderdeel van Nidec, introduceert een nieuwe micro frequentieregelaar in de Commander reeks met een app genaamd: Marshal.

Plug-and-play micro frequentieregelaar

De Commander S is de oplossing voor toepassingen waarbij plug-and-play een motor in toeren geregeld kan worden. De micro frequentieregelaar is eenvoudig te monteren, makkelijk in het gebruik, betrouwbaar en efficiënt. Commander S is uitermate geschikt voor eenvoudige toepassingen. Om de kosten voor de gebruiker te helpen beperken, is een intelligente ventilatorregeling geïmplementeerd. Ook is Modbus RTU standaard en is er een geïntegreerd C1 EMC-filter.

Commander S is verkrijgbaar in 3 bouwgroottes met een vermogensbereik van 0,18 kW tot 4 kW (0,25 tot 5 hp). Deze nieuwe micro frequentieregelaar voldoet aan de vereisten voor energie-efficiëntie volgens de EU Ecodesign regelgeving.

De micro frequentieregelaar heeft een robuuste click-on/off DIN-rail-montage. De compacte afmeting van Commander S en het feit dat de regelaars tegen elkaar aan geïnstalleerd mogen worden, bespaart dure ruimte in de schakelkast. De namen van de aansluitklemmen zijn lasergeprint op het kunststof. De hoek waarin de klemmen staan, maakt ze makkelijk toegankelijk voor schroeven en kabeldoorvoer.

App-interface

Commander S is de eerste micro frequentieregelaar die zonder extra kosten standaard wordt geleverd met een app-interface. De Marshal app is een gebruiksvriendelijke interface waarmee de gebruiker de frequentieregelaar kan inregelen en een diagnose kan stellen. De app biedt ook ondersteuning met een aansluitschema en helpfunctie.

Marshal maakt gebruik van NFC-technologie. Parameters in de regelaar zetten, kan zelfs als de frequentieregelaar nog in de doos zit; cloning – parameters kunnen worden overgezet van de ene regelaar naar de andere; diagnose – Marshal zorgt voor realtime diagnose, zelfs als de regelaar is uitgeschakeld. Er zijn instructies die de gebruiker helpen problemen op te lossen en de regelaar weer te starten; de gebruiker kan ook gemakkelijk bedradingsschema’s en aandrijfconfiguraties in de vorm van een PDF-bestand delen via e-mail, WhatsApp of andere berichtenapps.

De micro frequentieregelaar is de makkelijkste en snelste manier om te communiceren met Commander S. De app is beschikbaar voor Android en iOS. Dankzij NFC-technologie kunnen frequentieregelaars in amper 60 seconden worden ingesteld. Het biedt ook eenvoudige instelroutines, afgestemd op verschillende toepassingen. Het menu FastStart biedt ondersteuning bij inregelen. Er zijn maar vier hoofdinstellingen nodig om de motor goed te laten draaien.

Commander S gebruikt de nieuwste generatie componenten en innovatieve fabricagemethoden. Een conform coatingproces beschermt de micro frequentieregelaar tegen vocht, corrosie en stof. Om de betrouwbaarheid te versterken, geeft Control Techniques gratis 5 jaar garantie.

Anthony Pickering, directeur van Control Techniques, beklemtoont de aanwezigheid van NFC in het dagelijks leven en hoe deze technologie een ontwrichtende gebruikerservaring in de markt voor general purpose frequentieregelaars brengt.

“NFC zit in het leven van ons allemaal. We gebruiken het bijvoorbeeld om in een winkel te betalen. We wisten dat dit de technologie was om voor te kiezen en we hebben het aangepast voor Commander S. Het is nieuw voor de sector en verandert de hele ervaring van de klant, van de installatie tot het programmeren,” zegt Anthony Pickering, directeur van Control Techniques. “De innovatie die we op de markt brengen, is een constante ontwikkeling van onze producten en de bijhorende services. We zijn trots op wat we met deze nieuwe frequentieregelaar hebben bereikt.”

Micro frequentieregelaar met snelle installatie en ingebruikname

“Dankzij Commander S kunt u de micro frequentieregelaar snel installeren en programmeren. Commander S klaart de klus én hij is groen! Die kleur brengt ons terug naar ons erfgoed, want in de vroege dagen van Control Techniques stonden we bekend als het bedrijf met de groene regelaars.

Het geloof dat ons erfgoed belangrijk is, maakt deel uit van onze voortdurende ontwikkeling. We nemen de lessen uit het verleden mee naar de toekomst. Het gebruik van de kleur groen bewijst dat we de opgedane kennis en ontwikkeling erkennen.”

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.