Dassault Systèmes voor productieplanning van elektrische aandrijflijnen bij BMW

Elektrische aandrijflijnen

BMW implementeert DELMIA Quintiq van Dassault Systèmes voor productieplanning van elektrische aandrijflijnen

BMW en Dassault Systèmes hebben DELMIA Quintiq-planningssoftware geïmplementeerd in drie fabrieken van de autofabrikant in Duitsland. Het gaat om productielocaties waar componenten voor elektrische aandrijflijnen voor elektrische BMW’s worden gebouwd. De implementatie van DELMIA Quintiq vormt een belangrijk onderdeel van de samenwerking tussen BMW en Dassault Systèmes om tot een verregaande digitalisering van de bedrijfsprocessen van de autofabrikant te komen.

Virtuele omgeving voor productieplanning

De elektrische aandrijflijnen voor e-drives in Dingolfing, Leipzig en Regensburg zijn nu gekoppeld aan de virtuele omgeving die DELMIA Quintiq biedt voor het plannen van productie die op meerdere locaties plaatsvindt. Hierdoor kan de fabrikant onder andere insteltijden van machines inkorten en voorraden optimaliseren, waardoor interessante kostenreducties mogelijk zijn. Bovendien kan BMW nu zeer snel reageren op eventuele problemen in de supplychain, waardoor een negatieve impact op de productie wordt voorkomen. In de nabije toekomst zal de implementatie van DELMIA Quintiq verder worden uitgebreid met nog eens vijf fabrieken waar BMW onderdelen produceert.

Snelgroeiende vraag naar elektrische auto’s

“De vraag van consumenten naar elektrische auto’s groeit snel. Dit veroorzaakt druk bij alle toeleveranciers om op deze vraag in te spelen, zeker nu er op sommige gebieden sprake is van schaarste”, zegt Laurence Montanari, Vice President Transportation & Mobility Industry bij Dassault Systèmes. “Het is van essentieel belang dat alle componenten van elektrische aandrijflijnen op tijd worden geproduceerd en geleverd. Iedere component die niet op het juiste moment op de juiste locatie beschikbaar is, heeft direct invloed op de verkoop van auto’s.”

“Het risico op dit soort tekorten is te verminderen door een nieuwe manier van productieplanning toe te passen die de flexibiliteit en de efficiency van de supplychain verbetert. Het is hierbij cruciaal dat de fabrikant niet alleen uitstekend zicht heeft op de enorme hoeveelheden data die over alle individuele componenten beschikbaar zijn, maar dat deze informatie bovendien voor alle betrokkenen beschikbaar is. Met de implementatie van DELMIA Quintiq is dit voor BMW nu mogelijk. Hierdoor is het autoconcern in staat om sneller betere beslissingen te nemen. Dat leidt niet alleen tot een verdere verbetering van de productiviteit, maar ook van de zakelijke key performance indicatoren.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.