3.500 Fanuc robots naar BMW

Fanuc robots

Grote order van Fanuc robots aan BMW

Ongeveer 3.500 Fanuc robots worden er geleverd aan de Beierse automobielgroep BMW. BMW zal de machines gebruiken voor de uitrusting van nieuwe productielijnen en fabrieken, die de bedrijven onlangs in een persbericht hebben aangekondigd. De Fanuc robots zullen worden gebruikt bij de productie van de huidige en toekomstige generaties BMW modellen.

De eerste Fanuc robots werden al eind 2019 geïnstalleerd. In de komende jaren zullen er nog meer machines volgen in de Duitse en internationale productielocaties van de BMW Group. Ralf Winkelmann, Managing Director van Fanuc Duitsland, is verheugd aan te kondigen dat het een belangrijke mijlpaal is voor Fanuc om met dit project als strategische partner van BMW te zijn belast.

“Wij investeren duurzaam in onze productontwikkeling en breiden ons servicenetwerk verder uit om onze klanten over de hele wereld te ondersteunen”, geeft Winkelmann een korte blik op de nabije toekomst. Het bedrijf wil ook nieuwe technologieën ontwikkelen die de voertuigproductie moderner en efficiënter maken, bijvoorbeeld met behulp van intelligente robots.

Nieuw ontwikkelde robots worden ook bij BMW gebruikt

BMW zal in de toekomst verschillende Fanuc robotmodellen gebruiken – ook nieuw ontwikkelde modellen die zijn afgestemd op de individuele wensen van de klant, schrijft Fanuc. De verschillende robots worden voornamelijk gebruikt in body-in-white en bij de productie van deuren en motorkappen.

Fanuc levert wereldwijd meer dan 100 beschikbare robotmodellen en heeft daarmee één van de grootste assortiment aan robots voor industrieel gebruik. Volgens het bedrijf zijn er wereldwijd al meer dan 600.000 Fanuc robots geïnstalleerd.

Meer informatie

Lees ook:
Hightech robotfabrieken van Adidas naar Azie
RoboSense kondigt Smart LiDAR Sensor aan op CES 2020
Toekomstige verpakkingsrobots veroorzaken expres botsingen
Impact coronavirus op de technologische industrie

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.