Checkmate, de AI-revolutie voor geaccelereerde productieplanning en scheduling

Productieplanning Productievolume

The Grain innoveert met baanbrekende tool voor productieplanning in de industrie

The Grain zet met Checkmate de nieuwe standaard qua productieplanning. Want verder dan andere planningstools, houdt Checkmate in real-time rekening met alle productiefactoren van personeelstekort, over machinestilstand tot onvoorziene bestellingen, en herwerkt constant planningen per dag, per uur of zelfs per minuut. Op die manier nemen planners op elk moment de best mogelijke beslissing en kunnen ze hun doelstellingen halen of zelfs overtreffen.

Voorbij de menselijke productielimiet

The Grain kon dankzij de steun van VLAIO Checkmate in korte tijd realiseren op basis van inhouse kennis die de voorbije jaren al in diverse sectoren werd getest. De resultaten zijn uitzonderlijk met effectieve winsten, van verhoogd gebruik van de capaciteit (+20%) en betere just-in-time leveringen (tot +30%), tot lagere leadtimes (tot -25%), kortere productietijden (tot -15%) en verminderde arbeidskosten (tot -30%). De AI-planningstool van The Grain rendeert perfect in productie- industrieën die met vele interne en externe factoren te maken hebben. Menselijke planners hebben het steeds moeilijker om zo’n complexe processen te overzien. Producties moeten vaker meer produceren op dezelfde lijnen en tegelijk sneller inspelen op dringende vragen van klanten. Door die bijzondere spreidstand komen planners extra onder druk te staan en verhoogt de kans op kleine fouten met grote gevolgen. Checkmate herleidt die risico’s tot een minimum.

AI, hand in hand met de planner

Wissels in productielijnen, snel veranderende leverdata, dringende orders, voorraadtekorten, (on)geplande onderhoudswerken, … planners kunnen geen rekening houden met die complexiteit aan factoren. De artificiële intelligentie van Checkmate biedt planners hierin een sterke oplossing dankzij een ongekende rekenkracht en leercapaciteit. Nieuwe planningen, verschillende scenario’s, plotse veranderingen … alles kan snel gesimuleerd en afgewogen worden door de planner. Ook (on)voorzien onderhoud krijgt een minimale impact dankzij de agile planning. Tegelijk leert Checkmate ook van de ervaren planners, capteert het de jarenlange kennis én maakt het die kennis bruikbaar voor nieuwe planners en de rest van de organisatie. Zo werkt iedereen sneller op het niveau van een senior planner.

Van strategisch plan tot realiseerbaar plan

De hele onderneming heeft impact op de planning, en omgekeerd. Checkmate zorgt voor een ongekende agile business waardoor jaarplannen van c-level, tactische salesplannen op middellange termijn en productieplanningen op heel korte termijn direct op elkaar kunnen afgestemd. Productie reageert flexibel op wijzigingen in voorraden, bestellingen of lijncapaciteit. Sales ziet wekelijks of dagelijks of bestellingen op tijd geleverd worden. En c-level weet bijna één op één of doelstellingen

gehaald of beter bijgesteld worden. Deze nieuwe planningstool houdt met alles en iedereen rekening en ondersteunt zo niet enkel de planner in zijn beslissing, maar de hele organisatie van productiearbeider tot c-level. AI is dus niets voor de toekomst, maar een zet die vandaag moet gezet worden in elke productie. Door die grote impact realiseert The Grain met Checkmate innoverende technologie echte groei voor klanten op elk niveau.

Over The Grain

The Grain maakt AI toegankelijk, bruikbaar én rendabel voor elke industrie. Het unieke team van datawetenschappers en industrie-experts helpt bedrijven de transitie naar een futureproof model te maken met de juiste AI-oplossingen op maat, van eerste proof-of-concept tot geïntegreerd bedrijfsmodel. Bij The Grain geloven ze in de human-in-the-loop en kan AI het volledige potentieel uit de mens naar boven halen. The Grain Think Creatively. Perform Exponentially.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie