Conta-Clip introduceert nieuwe PRK-aansluitblokken

Conta-Clip

Conta-Clip breidt zijn PRK- en PSL-push-in-aansluitingenserie uit met diverse modellen voor 10 mm² draaddoorsneden. De nieuwe PRK 10/2A, /3A en /4A aansluitblokken en PSL 10/2A, /3A en /4A beschermingsaarde-aansluitingen hebben tot vier draadpoorten voor snelle en eenvoudige push-in-contacten. De praktische push-in-verbinding zorgt voor een veilige, gereedschapsvrije invoeging van stijve draden of draden met eindhulzen en vermindert aanzienlijk de tijd die besteed wordt aan bedrading.

Draden kunnen snel worden losgekoppeld door op de geïntegreerde duwer te drukken. De PE-aansluitingen hebben aan beide zijden een voetcontact om maximale elektrische en mechanische betrouwbaarheid te garanderen. Voor flexibele potentiaalverdeling bieden de PRK-aansluitingen twee dwarsverbindingsopties.

De nieuwe aansluitingen, ontworpen voor een nominale spanning van 1000 V bij nominale stromen tot 57 A, zijn een optimale oplossing voor installaties zoals stringverdelers in fotovoltaïsche systemen. De PRK push-in-serie bestrijkt momenteel draaddoorsneden van 0,2 mm² tot 10 mm², met doorvoer-, PE-, ontkoppel-, gezekerde meertraps-, installatie- en initiatiefnemeraansluitingen. Alle gebruikte isolatiematerialen zijn vrij van schadelijke stoffen en hebben een UL 94 V-0 (zelfdovend) brandbaarheidsclassificatie.

CONTA-CLIP

CONTA-CLIP is een fabrikant van elektrische en elektronische verbindingscomponenten en kabelbeheersystemen. Gevestigd in Hövelhof, Duitsland, is het middelgrote, door een familie gerunde bedrijf sinds 1978 producent van elektrische en elektronische verbindingsystemen voor de proces- en automatiseringsindustrieën. CONTA-CLIP bedient alle industriële sectoren, met de nadruk op spoorwegindustrieën, scheepsbouw, gebouwautomatisering, transporttechnologie, machine- en installatiebouw en -constructie, meet- en regeltechniek, schakelpaneelproductie, transformatorproductie en milieutechnologie. Het bedrijf bestaat uit vele gespecialiseerde afdelingen:

  • CONTA-CONNECT voor elektrische verbindingscomponenten,
  • CONTA-CABLE voor kabelbeheersystemen,
  • CONTA-ELECTRONICS voor elektronica en
  • CONTA-CON voor printplaatedgeconnectoren.

Daarnaast biedt CONTA-CLIP diensten aan zoals het aanpassen van behuizingen en montagerails, etikettering en levering van klantspecifieke elektronische componenten.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie