Cobot van Universal Robots volledig herzien

Universal Robots cobot

Universal Robots, de Europese fabrikant van collaboratieve robots (cobots), voegt een nieuwe cobot met een laadvermogen van 20 kg toe aan zijn productgamma. Dat maakt het bedrijf vandaag bekend tijdens de Automaticabeurs in München.

De cobot van Universal Robots, die de naam UR20 krijgt, heeft een volledig nieuw ontwerp gebaseerd op de jarenlange ervaring van Universal Robots in uiterst verfijnde engineering. De UR20 is het beste voorbeeld tot nu toe van Universal Robots’ drang naar innovatie op het gebied van cobots. De nieuwe Universal Robots cobot heeft namelijk een geheel nieuw gewrichtsontwerp dat nog snellere cyclustijden mogelijk maakt, naast de mogelijkheid om zwaardere lasten te tillen. De reikwijdte van 1.750 mm is ontworpen om tot de volledige hoogte van een standaard europallet te werken, wat een grote impact zal hebben op de manier waarop bedrijven verpakken en palletiseren. De kleine voetafdruk biedt bedrijven bovendien meer mogelijkheden binnen hun bestaande productieruimte, zoals compacte plaatsing dichtbij de pallets.

Universal Robots cobot geherdefinieerd

Behalve om te palletiseren verwacht Universal Robots dat de UR20 zal worden gebruikt om te lassen, vanwege zijn uitmuntende motion control, alsook voor materiaalverwerking, machinebelading en machinebediening. Daarnaast kunnen bedrijven de UR20 ook inzetten voor innovatieve oplossingen die het uitgebreide partnerecosysteem van de fabrikant voortdurend creëert.

“Dit is niet zomaar een grotere versie van onze bestaande cobots – we hebben de cobot geherdefinieerd,” vertelt een enthousiaste Kim Povlsen, president van Universal Robots. “De UR20 is de meest innovatieve cobot van Universal Robots die we al hebben geproduceerd, de laatste evolutie in zeventien jaar technische ervaring in de roboticasector. Onze ingenieurs hebben de arm volledig opnieuw ontworpen, maar hebben wel dezelfde intuïtieve gebruikersinterface behouden waar wij al lang om bekend staan.”

“De voordelen van de UR20 zijn aanzienlijk; van snellere cyclustijden en de mogelijkheid om zwaardere lasten te hanteren tot een groter bereik met een kleine voetafdruk. Ook hebben we geavanceerde softwareverbeteringen ingebouwd, waardoor gebruikers ongekende motion control-mogelijkheden hebben.”

Universal Robots lanceerde de eerste commercieel levensvatbare cobot ter wereld in 2008 en heeft sindsdien een ecosysteem opgebouwd van meer dan 1.100 integratoren, distributeurs en onafhankelijke partners die onderdelen, kits en toepassingen voor de cobots maken. Het bedrijf verkocht wereldwijd ondertussen al meer dan 50.000 cobots, waarvan inmiddels bijna 2.000 in de Benelux. Bij het ontwerp van dit nieuwste product heeft de fabrikant volop gebruikgemaakt van de vergaarde kennis via zijn gevestigde klantenbestand.

De cobot UR20 van Universal Robots markeert de start van een nieuwe serie innovatieve cobots van de volgende generatie, die een aanvulling zal zijn op de succesvolle e-serie van het bedrijf. Universal Robots brengt dit high-payload model als eerste van die reeks op de markt omdat hiermee end-to-end automatisering werkelijkheid wordt, waarbij cobots voortdurend nieuwe automatiseringstaken krijgen.

“Deze UR20 is nog maar het begin,” besluit Kim Povlsen. “Als volgende stap in de herdefiniëring van automatisering willen we dezelfde innovatieve functies naar een compleet nieuwe familie van cobots brengen. De inspanningen die we leveren om de best mogelijke producten te creëren, weerspiegelt onze toewijding aan het succes van elke klant, en de ontwikkeling van de UR20 is daar een perfect voorbeeld van. Wij zetten ons in voor kwaliteitstechniek, verbluffend Scandinavisch design en een uitstekende gebruikerservaring, van software tot UR caps.”

Meer informatie over deze cobot van Universal Robots

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie