automatica: automatiseringskennis onderverdeeld 23 evenementen

automatica vakbeurs

Wilt u luisteren naar ’s werelds toonaangevende robotica-experts of hands-on presentaties meemaken van actuele robotmodellen? Discussiëren over de vooruitzichten van de toekomstige industriële productie of een gesprek aangaan met AI-specialisten? Wat de bezoeker ook zoekt – naast ’s werelds meest uitgebreide overzicht van automatiseringstechnische componenten en systemen: de automatica vakbeurs, die van 21 tot 24 juni in München wordt gehouden, heeft een voorprogramma dat aan de verwachtingen zal voldoen.

automatica vakbeurs

De trend is duidelijk: het voorprogramma wordt steeds belangrijker voor de bezoekers van een wereldwijd toonaangevende beurs. Dat is niet verwonderlijk, gezien enerzijds de verleidelijke mogelijkheid om zich in de beurshallen te vergapen aan de nieuwste technologie en anderzijds de in het begeleidende programma gepresenteerde trends en toekomstige technologieën te ontdekken.

Om aan deze verwachtingen te voldoen, hebben de organisatoren van de automatica vakbeurs opnieuw een ondersteunend programma van topklasse samengesteld dat alle hete hangijzers van de automatisering en robotica bestrijkt. Het resultaat zijn maar liefst 23 evenementen in de meest uiteenlopende formaten – van presentaties en speciale shows tot paneldiscussies, conferenties en keynotes – die een breed scala aan onderwerpen bestrijken. Wie uitgebreid geïnformeerd wil worden met een specifieke focus, zal nauwkeurig moeten plannen. Hieronder volgt een uittreksel van de nieuw toegevoegde programmaonderdelen:

Nu live en met een staatsreceptie: de munich_i Hightech Summit

De munich_i Hightech Summit is het hoogtepunt van het programma en wordt gehouden op 22 juni 2022. Nadat de pandemie een online-only première van het evenement vereiste, kunnen bezoekers op de automatica vakbeurs zich nu verheugen op spannende live-presentaties van robotica- en AI-visionairs. Het evenement heeft een focus op robotica en kunstmatige intelligentie: Onder het thema ‘intelligence empowering tomorrow’ zullen vier sessies met elk vier experts hun licht laten schijnen over de centrale aspecten van de interactie tussen menselijke en kunstmatige intelligentie, en verantwoorde technologische verandering. De onderwerpen variëren van magazijnautomatisering en deep learning-benaderingen tot geautomatiseerd AI-ondersteund rijden en ‘zachte robotica’. Minister-president Dr. Markus Söder zal de Hightech Summit openen in het kader van een staatsreceptie in het Residenz Palace in München op de vooravond.

IIOT-conferentie: twee werelden met elkaar verbinden

Wie geïnteresseerd is in geavanceerde onderwerpen zoals Digital Twins, Deep Dive in MQTT 5, Edge Computing & Industrial IoT Platform en dergelijke, mag de IIOT Conference op 23 juni in het Conference Center Nord niet missen. Dit format beschouwt zichzelf als een brug tussen automatisering en softwareontwikkeling omdat het klassieke automatiseringsonderwerpen combineert met IT-gerelateerde presentaties.

AI.Society en i_space forum op de automatica vakbeurs

Op de speciale munich_i-show AI.Society in hal B4.319 gaat het er veel praktischer en fysieker aan toe: hier kunnen bezoekers prototypes van dichtbij beleven en spannende vuurtorenprojecten bekijken uit de vier kerngebieden werk, gezondheidszorg, mobiliteit en milieu die de toekomst vorm zullen geven. Het i_space forum, dat een onderdeel is van AI.Society, kijkt verder dan de technische haalbaarheidsaspecten van robotica en automatisering. Hier discussiëren vooraanstaande deskundigen op de automatica vakbeurs over toekomstige maatschappelijke ontwikkelingen. Hoogtepunten van het forum zijn onder meer de rondetafel over ethiek onder leiding van prof. Alena Buyx.

Automatisering voor beginners: de Test Zone

Dit interactieve aanbod in het demopark richt zich tot nieuwkomers in de automatiseringstechnologie. Zij kunnen robotica en automatiseringstoepassingen live en hands-on ervaren in een Test Zone in hal B4.141. Dit is een uitgelezen kans om technologie uit de eerste hand te ervaren.

Jong talent – op de Robothon

Jong talent zal hun capaciteiten tonen tijdens de Robothon, een collaboratieve ontwikkelingsuitdaging die online wordt gehouden om nieuwe oplossingsrichtingen voor uitdagende automatiseringsproblemen, zoals het recyclen van elektronisch afval, met indrukwekkende snelheid om te zetten in software en hardware. De première van Robothon met zijn innovatieve basisconcept van webdashboards heeft velen overtuigd: 32 toonaangevende onderzoeksinstellingen, universiteiten en industriële partners hebben op basis van dit concept hun krachten gebundeld om een Europees uitdagingsnetwerk met de naam ‘eu.ROBIN’ op te richten, dat door de Europese Commissie wordt gefinancierd.

Vision-deskundigenbijeenkomsten

Het interactieve Vision Expert Huddles presentatieconcept viert zijn première in het Machine Vision Paviljoen, hal B5.111. Korte keynotes over de nieuwste technologieën en trends in machine vision nodigen beursbezoekers uit om ter plaatse in gesprek te gaan met experts.

automatica vakbeurs rondetafels en forums

Tot zover de nieuwe evenementen en formats op de automatica vakbeurs. De evenementen die traditioneel veel automatica-bezoekers trekken – zoals het automatica Forum in hal A5.131 met zijn mix van keynotes, paneldiscussies en bijdragen van exposanten – zijn even talrijk en verfijnd. Ook hier zijn al sprekers van topniveau geëngageerd.

Start-ups en Odense Investor Summit

Ook de Start-up Arena in hal B4.131, waar zo’n 50 internationale jonge bedrijven op het gebied van robotica, automatisering, digitalisering en AI zich presenteren, heeft zijn waarde bewezen. Hier komen innovators, industrie en investeerders traditioneel samen met als doel doorbraken van baanbrekende ideeën te faciliteren. Dit is altijd een spannende en lucratieve aangelegenheid. De Odense Investor Summit op 21 juni 2022 is bedoeld voor investeerders die hun activiteiten in de markt willen intensiveren en daarvoor de juiste partner zoeken. Het programma van ongeveer 2,5 uur maakt deel uit van de Start-up Arena en biedt inzicht in investeringsmogelijkheden die door 15 voorgeselecteerde start-ups worden gepitcht.

Interoperabiliteit binnen handbereik

De speciale show “The Interoperability Showcase” in hal B5.318, gecreëerd door de VDMA, presenteert standaarden voor fabrikantonafhankelijke communicatie tussen automatiseringsapparaten: OPC UA, digital twins, asset administration shell en UMATI dashboards – al deze concepten zullen tastbaar worden tijdens de demonstraties.

Slim onderhoud

De nieuwe editie van het Smart Maintenance Pavilion in hal B6.524 demonstreert het belang van slim en voorspellend onderhoud in geautomatiseerde productieprocessen – en de potentiële toepassingen van robots en autonome systemen op dit gebied. Op de automatica vakbeurs wordt er onder meer een grote drone tentoongesteld voor onderhouds- en inspectiewerkzaamheden in moeilijk toegankelijke fabriekszones.

’s Werelds toonaangevende conferentie over robotica

Toonaangevende verenigingen en federaties op het gebied van industriële automatisering maken traditioneel gebruik van de beurs om hun eigen evenementen te organiseren, waardoor het aanbod aan informatie op automatica wordt uitgebreid. Tot de hoogtepunten behoren het International Symposium on Robotics, ’s werelds belangrijkste robotica-conferentie onder auspiciën van de International Federation of Robotics (IFR), en de uitreiking van drie 2022 Joseph F. Engelberger Awards, die wereldwijd als de meest prestigieuze industrieprijzen worden beschouwd. Dit is nog maar eens een voorbeeld van hoe nauw de deskundigen op ’s werelds toonaangevende beurs met elkaar verbonden zijn: Een van de prijswinnaars van dit jaar, Melonee Wise van Zebra Technologies, zal ook spreken op de munich_i Hightech Summit tijdens de automatica vakbeurs.

Tot slot: het ondersteunende programma is van wereldklasse en zal alle bezoekers – van ‘beginners’ tot industrie-experts en visionairs – boeiende perspectieven en inzichten bieden. Bekijk alle informatie op de site van de automatica vakbeurs.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie