Integratie van plaatlasertechnologie in BLM Software suite

BLM Software

BLM GROUP, de Italiaanse fabrikant van onder meer lasersnij- en buigmachines, heeft de nieuwste plaatlasertechnologie geïntegreerd in de BLM Software suite. Deze strategische stap stelt BLM GROUP in staat om nog geavanceerdere en efficiëntere programmering te bieden aan hun klanten. Met de toevoeging van deze technologie kunnen gebruikers nu profiteren van verbeterde functionaliteit en een naadloze workflow, wat resulteert in een aanzienlijke verhoging van de productiviteit.

BLM Software suite

Met de BLM Software suite heeft BLM GROUP in de loop der tijd een eigen ecosysteem opgebouwd op het gebied van buisbewerking, waarin alle buis- en profiellasers, plaatlasers, 3D-lasersnijcellen en buigmachines naadloos samenwerken.

Prometheus, het nieuwe MES (Manufacturing Execution System), vormt het hart van deze complexe architectuur. Het fungeert als brug tussen de verwerkingsorders uit een ERP, de productiecapaciteiten van de productiecentra en de technische en technologische gegevens uit de CAD/CAM-systemen. Nieuw hierin is de integratie van de programmering van de LS5 en LS7 plaatlasers van BLM GROUP. Hierdoor kan men ook snijbewerkingen op de vlakke plaatlaser vanuit hetzelfde softwaresysteem programmeren.

“We leren voortdurend van onze gebruikers. Door hun wensen en ervaringen voortdurend in onze software te verwerken, slagen we erin om bij elke update de efficiëntie een stapje verder te verhogen”, legt Paolo Benatti, hoofd softwareontwikkeling, uit.

Machine-software synergie: één ecosysteem

“De synergie tussen kantoor- en machinesoftware in ons MES-systeem Prometheus biedt talloze voordelen. Een daarvan is de mogelijkheid om real-time gegevens te visualiseren op een bedieningspaneel, zodat je snel een actueel overzicht hebt van de machineprestaties en de productievoortgang.

Bovendien heeft de machineoperator dankzij de bidirectionele communicatie tussen offline software en productie alle informatie die nodig is om de productie te starten in overeenstemming met de prioriteiten die op de werkvoorbereiding zijn ingesteld, effectieve beslissingen te nemen en de machine op de meest effectieve manier te laten werken om eindproducten van hoge kwaliteit te verkrijgen. Het beheer van spoedorders is bijzonder eenvoudig en effectief. Waarom? Omdat een productieworkorder die “on the fly” op de machine wordt aangemaakt automatisch wordt bijgehouden en gesynchroniseerd in de Prometheus-software op office niveau.

Analyse en kostenramingen

Tot slot kan Prometheus, wanneer een nieuwe order wordt aangemaakt, kosten- en tijdsramingen geven op basis van statistische gegevens, aangezien het over alle historische gegevens beschikt over hoe de machine in het verleden heeft gewerkt. Hierdoor wordt de productietijd en -kosten zeer nauwkeurig ingeschat. De verzamelde gegevens worden verwerkt in het MES-systeem om bruikbare waarden en overzichten op te leveren voor het analyseren van efficiëntie en productiviteit. Met deze informatie kunnen eventuele inefficiënties of verbeterpunten worden geïdentificeerd en beredeneerd op basis van harde gegevens.

Met Prometheus zijn alle eerder genoemde voordelen niet alleen effectief voor de Adige buislasers, maar voor alle machines van BLM GROUP, zoals buigen van buizen en draad, 3D-cellen en lasersnijden van platen.”

BLM Software koppeling met ERP

Ook de koppeling met het ERP van de klant met het MES is nu standaard in het productiesysteem van BLM GROUP. Dankzij het web services-communicatieprotocol kan men alle functionaliteiten van Prometheus op ERP “geremote” maken. Hierdoor heeft de klant zijn eigen software als uniek toegangspunt. Ook kan hij daarmee het productieproces automatiseren op de manier die het best bij zijn behoeften past.

Met het MES kunnen op kantoor technologisch nauwkeurige werkorders worden aangemaakt, kan de productie efficiënt worden gepland, kunnen productieorders naar verwante fabrieken worden gestuurd en kunnen alle bewerkingen en machinebedrijfsmodi worden bewaakt.

De sleutel tot de evolutie van slimme Industrie 4.0-toepassingen

Vanuit het ERP van de klant is het bijvoorbeeld mogelijk om productieorders aan te maken, deadlines toe te wijzigen, prioriteiten te plannen, de geschatte start- en productietijden te visualiseren, de bewerkingsprocessen toe te wijzen, de productieopdrachten naar de doelfabrieken te sturen, de lopende productie te volgen, de operationele statussen van de machines te controleren en de productie-efficiëntie en systeemprestaties te analyseren.

Het MES is de sleutel tot slimme Industrie 4.0-toepassingen. Het integreert kunstmatige intelligentie en verbindt gegevens met het klantensysteem. Alle elementen zijn aanwezig om productie-uitdagingen van de toekomst aan te pakken.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.