Bedrijfsmoduskeuze- en toegangsautorisatiesysteem PITmode

PITmode

Het bedrijfsmoduskeuze- en toegangsautorisatiesysteem PITmode verenigt safety- en security-functies in één systeem. Met de apparaten is het mogelijk om de bedrijfsmodus functioneel veilig te kiezen en de toegangsrechten op machines en installaties te regelen.

PITmode-apparaten kunnen worden gebruikt in machines en installaties waarin tussen verschillende besturingsprocessen en bedrijfsmodi moet worden geschakeld. Via gecodeerde transpondersleutels met RFID-technologie kunnen aan elke medewerker de aan zijn vaardigheden aangepaste machinevrijgaves en rechten worden verleend. De veilige evaluatie-eenheid (Safe Evaluation Unit) herkent de ingestelde bedrijfsmodus zoals bijvoorbeeld Automatisch bedrijf, Handmatig ingrijpen onder beperkte voorwaarden of Servicebedrijf, evalueert hem en schakelt functioneel veilig om. Hierdoor worden een foutieve bediening en manipulatie voorkomen en mens en machine beschermd.

PIT Transponder Manager: efficiënt beheer van PITreader transpondersleutels en gebruikersgegevens

Dankzij de grafische gebruikersinterface van de PIT Transponder Manager kan men individuele gebruikersautorisaties in slechts enkele stappen naar een PITreader key schrijven. Kies daarbij of u gebruikers individueel wilt aanmaken of wilt integreren met behulp van de importfunctie. Verbind PITreader met de PIT Transponder Manager en profiteer van de mogelijkheid om informatie rechtstreeks in de geïntegreerde database in te lezen – dit bespaart tijd en voorkomt fouten. U werkt nog productiever met voorgeconfigureerde sjablonen, door met één klik complete autorisatiesets te programmeren. Met blokkeringslijsten kunt u gebruikers of verloren PITreader keys blokkeren wanneer dat nodig is.

Overzicht van de PITmode-modellen

PITmode fusion – het modulaire bedrijfsmoduskeuzesysteem
PITmode fusion is de modulaire uitvoering van het bedrijfsmoduskeuzesysteem. Hij bestaat uit de uitleeseenheid PITreader met RFID-technologie en een aparte evaluatie-eenheid (Safe Evaluation Unit – SEU). De transpondersleutels worden in de PITreader ingelezen en aangeleerd. De veilige evaluatie-eenheid (Safe Evaluation Unit) evalueert de gekozen bedrijfsmodus en schakelt functioneel veilig tussen maximaal vijf bedrijfsmodi. Met PITmode fusion kan ook een veilig autorisatiebeheer volledig worden uitgevoerd. Door de scheiding van de componenten kan PITmode fusion flexibel in het design van bestaande bedieningspanelen geïntegreerd en met aanwezige knoppen gecombineerd worden.

PITreader – regeling van de toegangsrechten
Met de PITreader kunnen taken ten aanzien van de toegangsrechten voor machines en installaties worden uitgevoerd. De mogelijkheden variëren van de eenvoudige vrijgave en de authenticatie voor bepaalde machinedeelfuncties tot een complexe hiërarchische autorisatiematrix. De transpondersleutels zijn verkrijgbaar in een vrij beschrijfbare variant en met vastgelegde rechten. De RFID-sleutels kunnen met bedrijfsspecifiek geprogrammeerde PITreaders worden gecodeerd om ze tegen manipulatie te beschermen. PITreader kan flexibel als stand-alone-apparaat of in combinatie met een Pilz-besturing worden gebruikt.

PITmode flex en PITmode flex visu – bedrijfsmodus kiezen met PITreader en Pilz-besturing
PITreader kan in combinatie met de kleine besturing PNOZmulti 2 of het automatiseringssysteem PSS 4000 worden gebruikt voor het regelen van toegangsrechten en voor het functioneel veilig kiezen van de bedrijfsmodus. De veilige evaluatie-eenheid voor het uitlezen van de gekozen bedrijfsmodus is namelijk al als functieblok in de Pilz-besturingen aanwezig. Het kiezen van de bedrijfsmodus vindt daarbij plaats via een knop (PITmode flex) of via aanraakinvoer op een PMI-paneel (PITmode flex visu).

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie