Aveiro-regio als bestemming voor hightech industrie

Regio

Eén van de doelstellingen van het project ADE – Aveiro Digital Export, gepromoot door AIDA CCI (Kamer van Koophandel en Industrie van het district Aveiro), is om de regio Aveiro in Portugal te promoten.

Tijdens een bezoek aan ESEF Maakindustrie presenteerde AIDA CCI Aveiro als een gebied vooroplopend in innovatie, met een concurrentie-index boven het nationale gemiddelde (109) en uitblinkend door zijn sterke investeringen in onderzoek en regionale ontwikkeling (101,7).

Volgens gegevens verstrekt door AIDA CCI heeft technologie een bepalende rol gespeeld in de stad Aveiro, waardoor het een innovatief en competitief ecosysteem is en een van de belangrijkste drijfveren van de economische ontwikkeling in de regio.

In 2019 waren er 354 onderzoeks- en ontwikkelingseenheden in de regio Aveiro, wat een groei van 9% ten opzichte van het voorgaande jaar betekent. De uitgaven aan onderzoek en ontwikkeling door regionale instellingen en bedrijven waren in datzelfde jaar 182 miljoen euro. De toenemende focus op initiatieven gericht op technologische en digitale ontwikkeling van de bedrijfsstructuur versterkt het ondernemers- en dynamische karakter van de stad.

De regio heeft een reeks relevante organisaties en projecten op het gebied van technologie, waardoor het vooroploopt in de implementatie van oplossingen met betrekking tot de digitale transitie van bedrijven.

Aveiro Tech City is een initiatief dat mensen, bedrijven, onderzoeksinstituten en oplossingen van de nieuwste generatie technologie bij elkaar brengt om opnieuw te definiëren hoe te leven en te werken in een stad in de nieuwe digitale en verbonden realiteit. Dit initiatief werd erkend door de Harvard University, die de Portugese stad onderscheidde met de “Innovation in Community Engagement Award 2020”. Het project is gebaseerd op vier actielijnen: onderwijs, training, technologie en toepassingen en uitdagingen, die een breed scala aan activiteiten omvatten, van de installatie van Techlabs op scholen tot de oprichting van een responsief werkgelegenheidsobservatorium, evenals de ontwikkeling van een stedelijk dataplatform en een levend laboratorium met vezelinfrastructuur, sensoren en 5G-connectiviteit in de stad.

Het project omvat ook de promotie van code Bootcamps, uitdagingen gericht op startups, scale-ups en R&D-centra, evenals artistieke residenties voor digitale kunst. Er is 4,9 miljoen euro geïnvesteerd in dit project door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (ERFD) en meer dan 3000 studenten zullen ervan profiteren (techlabs).

Het is ook de moeite waard om de Business Incubator van de regio Aveiro te benadrukken, een project dat tot doel heeft de territoriale strategieën voor de bevordering en ontwikkeling van ondernemerschap en sociale innovatie economisch te verbeteren, door differentiërende en kwalificerende acties, ruimtes (polen) en ondersteunende diensten voor de incubatie van zakelijke ideeën en bedrijven.

Meer informatie over Aveiro Digital Export vindt u op de site van AIDA.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie