Aveiro: ontdek de belangrijkste sectoren van activiteit

Aveiro

De regio Aveiro in Portugal heeft een solide zakelijk fundament, met 43.813 gevestigde bedrijven. Dit betekent dat er 26 bedrijven zijn per km2. In 2019 bedroeg de omzet van bedrijven in de stad meer dan 15 miljoen euro en de bruto toegevoegde waarde meer dan 3,5 miljoen euro.

Opmerkelijk is de groei van nieuwe bedrijven in de regio (5.697), met 156 nieuwe bedrijven in high- en medium-high-tech sectoren. Dit cijfer is 8% gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar.

De belangrijkste sectoren van activiteit in de regio Aveiro zijn de productie (46%) en groothandel en detailhandel; reparatie van motorvoertuigen en motorfietsen (32%). Wat de industrieën betreft, kunnen we de vervaardiging van metaalproducten (14%) en de vervaardiging van chemicaliën en synthetische of kunstvezels (13%) noemen. De aanwezigheid van verschillende multinationale ondernemingen zorgt voor een sterke lokale en internationale dynamiek, die heeft bijgedragen aan de ontwikkeling en relevantie van het bedrijfsleven in het district Aveiro.

Enkele van de bedrijven in de top 10 van Aveiro met de beste resultaten en/of verkoopvolumes zijn bijvoorbeeld Prio Supply S.A. (vervaardiging van geraffineerde aardolieproducten), Faurecia (vervaardiging van onderdelen en accessoires voor motorvoertuigen) en Amorim Cork Composites, S.A.(vervaardiging en handel in kurk en aanverwante producten, kurkrubber, rubber en derivaten daarvan).

De verschillende onderscheidingen die aan de regio Aveiro zijn toegekend, versterken de aantrekkingskracht op het gebied van levenskwaliteit, toerisme en ondernemingsklimaat. Aveiro staat op de 7e plaats van Portugese steden met de beste levenskwaliteit, voor Porto en Lissabon. Het heeft ook een milieukwaliteitsindex van 96,2 in 2019.

In 2020 is er een investering gedaan in de bescherming van biodiversiteit en landschap van de gemeenten in de regio Aveiro in Portugal, ter waarde van 337.000 euro. Het aandeel van het gemeentelijk afval dat wordt voorbereid voor hergebruik en recycling is 78,8%.

Meer informatie over Aveiro Digital Export

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.