AgriFoodTech bedrijven werken aan Fruitboomgaard van de toekomst

AgriFoodTech bedrijven robot Vakbeurs Food Technology

Nederlandse AgriFoodTech bedrijven zijn betrokken bij de Fruitboomgaard van de toekomst in Washington

Nederland en Washington State gaan samenwerken om de belangrijkste uitdagingen op het gebied van automatisering en robots in de fruitteelt op te lossen. FME, NLWorks, AgriFoodTech bedrijven, kennisinstellingen en overheden uit zowel Nederland als Washington State hebben een overeenkomst getekend om de komende jaren samen te werken aan de ‘Fruitboomgaard van de toekomst’.

Om innovatie te versnellen en businesskansen te creëren voor Nederlandse AgriFoodTech bedrijven is FME in 2018 het initiatief gestart voor samenwerking met Californië en Washington State. Deze overeenkomst helpt om via publiek-private samenwerking de inzet van nieuwe technologie voor de fruitteelt te versnellen. Dit is nodig om te kunnen voorzien in de stijgende behoefte aan gezond, veilig en duurzaam geproduceerd voedsel terwijl het tekort arbeidskrachten in de fruitteelt verder oploopt.

Waar gaan zij aan werken?

De vier belangrijkste onderwerpen om de fruitboomgaard van de toekomst mogelijk te maken zijn:

Nederland loopt voorop in sensortechnologie en datamanagement en Washington loopt voorop in robotisering/automatisering en vormgeving van de boomgaard. Door de krachten te bundelen kunnen we sneller innoveren en de business te versterken. Met een appel en peren sector die 10x zo groot is als in Nederland draagt het ook direct bij aan het vergroten van de markt.

Wil jij ook samenwerken aan agri & food oplossingen in Washington?

Deelname biedt een groot netwerk van bedrijven, kennisinstellingen en telers. FME zal samen met NLWorks, Wageningen UR en de Washington Tree Fruit Research Commission, het proces begeleiden en ontwikkelprojecten definiëren, zodat coalities van publiek-private organisaties en kennisinstellingen die kunnen realiseren

Neem contact op met Jacqueline van Oosten voor meer informatie over dit programma.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie