ABB Robotics lanceert nieuwe Delta-robot

ABB Robotics

ABB Robotics breidt zijn FlexPicker Delta-robotportfolio uit met de IRB 365. De robot is bedoeld voor het heroriënteren van verpakte lichtgewicht producten zoals koekjes, chocolaatjes, paprika’s, snoepjes, kleine flessen en pakjes. Het bedrijf speelt hiermee in op de opkomst van e-commerce en de groeiende vraag naar kant-en-klare verpakte goederen. De IRB 365 is ontwikkeld voor toepassingen zoals voedingsmiddelen en dranken, farmaceutische producten en consumptiegoederen, waar de snelheid van de productielijn en het aanpassingsvermogen essentieel zijn.

Het nieuwste lid van ABB Robotics’s portfolio voor picken en verpakken kan worden gecombineerd met andere robots, waaronder de IRB 390. Het portfolio kan ladingen met een gewicht van enkele grammen tot 15 kg op pakken, hanteren en verpakken.

Snelle robot van ABB Robotics

Klanten zagen dat de groei in online winkelen de vraag naar schapklare verpakte goederen deed toenemen. De nieuwe Delta-robot gaat deze uitdaging aan. Door meer producten per minuut te verwerken, verhoogt de IRB 365-robot de productiviteit, terwijl hij tijd en energie bespaart om de productie efficiënter te maken.

De robot wordt aangestuurd door de OmniCoreTM C30-controller, volgens ABB Robotics de kleinste Delta-robotcontroller op de markt. De besturing biedt het systeem goede motion control, ingebouwde digitale connectiviteit en 1000+ extra software-hardwarefuncties die klaar zijn om aan toekomstige eisen en vereisten te voldoen.

Via de PickMaster Twin software kan de nieuwe robot binnen enkele uren in verpakkingslijnen worden geïntegreerd, in plaats van dagen. Dit kan met behulp van digitale tweelingtechnologie, die ook de omsteltijden van uren tot slechts minuten reduceert.

Meer informatie over ABB Robotics

Bron: Robot Magazine

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Linkedin5

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.