ABB Connectivity Panel bewaakt continu conditie van frequentieregelaars

ABB Connectivity Panel

Het nieuwe Connectivity Panel van ABB levert continu en direct informatie aan operators of service-experts over belangrijke indicatoren, zoals de status van apparatuur, gebruikspatronen, stroomverbruik en stressniveau. Dit Connectivity Panel is ontworpen om eenvoudige toegang te bieden tot gegevens-gestuurde bewakingsdiensten voor ABB frequentieregelaars (VSD’s). Zodra de frequentieregelaar is ingeschakeld, kunnen operators de status van de apparatuur analyseren, toegang krijgen tot diagnostiek, operationele key performance indicators (KPI’s) volgen en trends signaleren op het ABB Ability Digital Powertrain portaal. Gebruikers kunnen deze inzichten vervolgens gebruiken om de juiste beslissingen te nemen die leiden tot een verbeterde uptime, betrouwbaarheid en energie-efficiëntie.

Connectivity Panel – Efficiënt energieverbruik en onderhoudsplanning

Deze inzichten voegen aanzienlijke waarde toe op verschillende gebieden. Gebruikers in allerlei lichte industrieën en toepassingen kunnen bijvoorbeeld controleren of hun aandrijflijnen efficiënt energie verbruiken. Ook helpt de rapportage over de status van de apparatuur gebruikers om tijdig onderhoud te plannen, zodat kostbare ongeplande stilstand of storingen worden voorkomen. Onderhoudsbeslissingen kunnen op afstand worden genomen, op basis van de monitoringgegevens, waardoor afgelegen of moeilijk bereikbare locaties op afstand kunnen worden bestuurd. Hierdoor wordt de algemene veiligheid verbeterd en wordt tijd bespaard.

Altijd verbonden, overal

Het Connectivity Panel biedt Plug & Play, een eenvoudige installatie en inbedrijfstelling met ingebouwde connectiviteit tussen de drive en de ABB Ability cloud, inclusief een mobiel data-abonnement zonder bijkomende kosten. Het gebruiksvriendelijke bedieningspaneel is voorzien van Narrow Band IoT (NB-IoT) connectiviteit, die een goede signaalpenetratie heeft, zelfs als de aandrijving ondergronds of in een kast is geïnstalleerd en/of als de traditioneel bekabelde internettoegang moeilijk te regelen is. Alle gegevens die tussen de drive en de cloud worden verzonden, zijn altijd versleuteld.

Altijd operationeel

ABB Managing Director Staf Seurinck vertelt: “Het Connectivity Panel biedt plug-and-play installatie en past gemakkelijk in de normale paneelinterface. Bovendien is het menu intuïtief en vertrouwd voor operators. Inbedrijfstelling met ‘één klik’ is een ander belangrijk voordeel, omdat het onmiddellijk toegang biedt tot conditiebewakingsdiensten voor elke frequentieregelaar, ongeacht of deze gloednieuw is of deel uitmaakt van een reeds lang bestaande installed base. Bovendien maakt de Bluetooth interface van het paneel on-demand technische ondersteuning op afstand mogelijk – ABB Ability Mobile Connect – zodat een expert van ABB of zijn geautoriseerde servicepartners via een smartphone op afstand toegang tot de frequentieregelaar kan krijgen om de werking snel en effectief te helpen herstellen.”

Het Connectivity Panel wordt geleverd met een all-inclusive servicepakket dat alle benodigde hardware bevat, evenals een tweejarig cloud-abonnement, inclusief mobiele data. Het pakket is momenteel uitgebracht voor de ACS580- en ACS880 drive series, maar ABB werkt eraan om het beschikbaar te maken voor alle compatibele drive producten.

Meer informatie bij ABB

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie