A taste of industry 4.0: ontwikkeling smart machine demo center

Smart machine demo center Duitse machinebouw Werktuigmachines

Routeco Netherlands en Wiegers Process Innovations hebben hun technische krachten gebundeld en zijn in eigen beheer een Smart Machine Demo Center aan het ontwikkelen die dit najaar wordt onthuld.

Voor het Smart Machine Demo Center wordt door de partners een ‘Smart Accurate Depositing Machine’ ontwikkeld, deze kan met uiterste precisie vullingen zoals karamel, jam, crème, pindakaas of een yoghurtlaagje op koekjes depositen.

Door de ingezette technieken zoals de remote access oplossingen van IXON en augmented reality met Emulate 3D van Rockwell Automation in combinatie met de Microsoft Hololens, is deze machine toekomstbestendig en past volledig in de IIoT sferen van deze tijd. Deze sferen kun je letterlijk proeven in het Smart Machine Demo Center bij Routeco in Best, waar je een volledige tour kunt boeken langs alle mogelijkheden en functionaliteiten van de machine en Industry 4.0.

Luc op den Buijsch (Country Director Routeco NL), vult aan: “Wij willen aan de hand van dit IIoT (Industrial Internet of Things) praktijkvoorbeeld een laagdrempelig stappenplan bieden naar industry 4.0. Laatstgenoemd is een containerbegrip geworden, maar waar en hoe begin je? Hoe past industrie 4.0. bij jouw bedrijf? Welke oplossingen zijn er? Antwoord op deze vragen vind je in ons smart machine demo center. Ook laten wij als Routeco zien dat wij onze klanten volledig kunnen ondersteunen in hun verdergaande digitale transitie, van planning tot de engineerings-en constructiefase.”

Voor beide partijen een unieke showcase die zowel de toegevoegde waarde van Routeco benadrukt als de innovatieve expertise (what’s in a name) van Wiegers Process Innovations. Paul Wiegers (technisch directeur WPI) geeft aan: “Wij bouwen nu machines voor de Baking, Confectionary en Dairy industry. Maar de markt verschuift en vraagt andere vullingen zoals vezels, vitamines, vegan of vlees. Voor ons is dit een heel mooie manier om inzicht te bieden dat er veel meer mogelijk is binnen de procesautomatisering.”

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Dossier - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.