20 LED-signaalzuilen voor meer zekerheid

LED-signaalzuilen

Nieuwe LED-signaalzuilen oplossingen voor bedieningsbehuizingen en draagarmsystemen

De bedrijfstoestanden van machines en installaties moeten snel en duidelijk herkenbaar zijn. Signaalzuilen helpen om bijvoorbeeld direct op storingen te kunnen reageren. Twee voorwaarden zijn: ze moeten ook onder zware industriële omstandigheden betrouwbaar functioneren en onderhoudsvrij zijn. De nieuwe signaalzuilen van Rittal zorgen daarvoor. Met beschermklasse IP 65 en de onderhoudsvrije LED-techniek zijn ze ook geschikt voor toepassing in stoffige en vochtige industriële omgevingen.

Het productassortiment van de Rittal-signaalzuilen bestaat uit een direct aan te sluiten en een modulair systeem. Bij het direct aan te sluiten systeem gaat het om complete LED-signaalzuilen die met de drie standaard signaalkleuren groen, geel en rood worden geleverd. Machine- en installatiebouwers kunnen de signaalzuilen direct installeren en snel in gebruik nemen.

Het modulaire systeem biedt daarentegen meer flexibiliteit. Het systeem is naar wens samen te stellen met diverse optische signalen, zoals continu oplichtend licht, knipperlicht of flitslicht. Daarbij is er keuze uit maximaal vijf kleuren. De optische signalen functioneren met moderne LED-techniek die met wel 100.000 bedrijfsuren praktisch onderhoudsvrij is en voor een lange levensduur zorgt. Ook diverse akoestische signalen behoren tot de mogelijkheden, zoals continue of pulserende toon. Als alternatief is een variant met instelbare tonen en volumes verkrijgbaar.

Eenvoudige installatie

Het samenstellen van een individuele signaalzuil is heel eenvoudig: de basis is het aansluitelement, waarin de elektrische aansluitingen snel met behulp van veerdrukklemmen zijn te realiseren. De diverse optische signaalelementen zijn vervolgens met een bajonetsluiting in een handomdraai te bevestigen. Daarbij wordt meteen het elektrische contact tot stand gebracht. Het aansluitelement wordt daarna afgedekt met een akoestisch signaalelement of een deksel.

Hoge beschermklasse

De voeding kan naar keuze met AC/DC 24 V of 230 V plaatsvinden. Daarnaast zorgen push-in-aansluitklemmen voor een eenvoudige aansluittechniek. Dankzij de hoge beschermklasse van IP 65 is de elektronica van het signaalzuilsysteem ook voorbereid voor toepassing in ruwe industriële omgevingen.

Uitgebreide toebehoren

Om de signaalzuilen aan de machine of installatie te bevestigen zijn er verschillende montage-elementen leverbaar. Deze zijn beschikbaar voor wand- of vloermontage en buismontage, maar met behulp van een adapter ook aan Rittal-draagarmsystemen te bevestigen. Ook is een acrylglazen coderingsbord verkrijgbaar waarop teksten voor de maximaal vijf verschillende signaallampen zijn aan te brengen.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie