$ 100 miljoen investering in real-time visibility

Export van machines Alleenwerkers

Toonaangevende bedrijven investeren in marktleider op het gebied van real-time visibility in een gedurfde, nieuwe visie op de toekomst van wereldwijde supply chains

FourKites ontvangt $ 100 miljoen financiering van Thomas H. Lee Partners, Qualcomm Ventures, Volvo Group Venture Capital en Zebra Technology om de real-time visibility van supply chains wereldwijd te verbeteren.

FourKites®, het nummer 1 real-time supply chain visibility platform, heeft een nieuwe financiering van $ 100 miljoen aangetrokken. De groeifinanciering wordt geleid door Thomas H. Lee Partners L.P. (THL) met deelname van Qualcomm Ventures, LLC, Volvo Group Venture Capital AB en Zebra Technologies én de reeds bestaande investeerders August Capital, CEAS Investments, Hyde Park Angels, Hyde Park Venture Partners en Bain Capital Venturers. Het totaal opgehaalde kapitaal komt hiermee op meer dan $ 200 miljoen.

De financiering stelt FourKites in staat haar aanbod in oplossingen voor supply chain visibility te verbreden en haar marktbewerking en customer support uit te breiden naar Europa en verder. Het luidt tevens het begin in van een nieuw tijdperk in supply chain management, waarin geautomatiseerde, onderling verbonden en wereldwijd samenwerkende supply chains – van transport, magazijnen, winkels, vrachtwagens en meer – worden aangestuurd en geoptimaliseerd door real-time visibility-data en machine-learning.

“Deze laatste financieringsronde, na een jaar van recordgroei voor FourKites, bevestigt onze visie om de barrières te slechten in de huidige supply chains – tussen transport, magazijnen, winkels en losstaande technologiesystemen”, aldus Mathew Elenjickal, oprichter en CEO van FourKites. “We kijken ernaar uit om onze diensten in heel Europa aan te bieden, te beginnen in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en om samen met onze investeerders waardevolle end-to-end visibillity mogelijk te maken die enorme toegevoegde waarde levert voor het totale supply chain ecosysteem. Ons platform stelt verladers en leveranciers in staat het volgende digitale supply chain-tijdperk te betreden. ”

“Als marktleider opereert FourKites op een aanzienlijke schaal en heeft ’s werelds grootste merken als loyale en groeiende klanten”, aldus THL Managing Director Mike Kaczmarek, die toetreedt tot de Raad van Bestuur van FourKites. “FourKites zal blijven profiteren van wereldwijde megatrends, zoals penetratie van automatisering en toegenomen complexiteit van de supply chain. Het leiden van deze financieringsronde maakt deel uit van onze visie om te investeren in bedrijven die richting geven aan de toekomst van supply chain automatisering.”

FourKites was in 2014 een pionier op het gebied van real-time visibility van de supply chain en heeft sindsdien ’s werelds grootste platform gebouwd, dat toonaangevende merken helpt bij het volgen van hun zendingen in transport over de weg, het spoor, de zee en door de lucht. Het gebruikt daarbij machine-learning om de exacte aankomsttijden te voorspellen. Dit helpt organisaties hun bedrijfskosten te verlagen, on-time-prestaties te verbeteren en betere relaties met klanten te creëren.

Het FourKites-netwerk biedt

  • 500+ van ’s werelds grootste merken, waaronder 9 van de top 10 CPG-bedrijven en 18 van de top 20 voedingsmiddelen- en drankenbedrijven, en grote bedrijven zoals Henkel, The Dow Chemical Company, Kimberly-Clark, Eastman Chemical, Meijer, PetSmart, The Michaels Companies, Land O’Lakes, Coca-Cola, AB InBev, Constellation Brands en 3M;
  • Meer dan 1 miljoen dagelijks bijgehouden zendingen, met een groei van meer dan 120% in 2020
  • 6,4 miljoen aansluitingen, met een groei van 70% in 2020;
  • 140% toename in het volgen van zendingen vervoerd per zeevracht en per spoor in 2020;
  • 450.000 verbonden vervoerders in 176 landen voor alle transportmodaliteiten (land, lucht, zee en spoor) en koeriersdiensten.

Alleen al in 2020 heeft FourKites meer dan 120 nieuwe producten- en toepassingen geleverd, waaronder een aantal primeurs in de branche, zoals multimodale end-to-end-tracking van inkooporders; Appointment ManagerSM, een geautomatiseerd platform voor het plannen van afspraken voor aansluitingen, verladers en vervoerders; en een nieuwe softwarecategorie – Dynamic Yard® – die de visibility in magazijnen en bedrijfsterreinen vergroot.

Recent onderzocht het toonaangevende onderzoeks- en adviesbureau Everest Groep onder een groep van 250 bedrijven, 30 zogenaamde “AI Trailblazers”, die bedijfsprocessen aanpassen met kunstmatige intelligentie. FourKites bleek de enige leverancier van supply-chain-visibility, met geavanceerde kunstmatige intelligentie en machine-learning-technologieën, die de ETA’s (estimated time of arrival) van zendingen kunnen voorspellen en anticiperen op congestie in de supply chain op basis van miljarden datapunten.

Samen met zijn nieuwe investeerders is FourKites nu klaar om een ​​bredere visie voor de toekomst van digitale supply chain aan te jagen – een visie waarin de fysieke en digitale wereld van magazijnen, winkels en transport wordt verbonden met realtime data en machine-learning. Recente verstoringen in supply chains als gevolg van de pandemie, hebben de overgang naar real-time transport visibility platforms (RTTVP’s) versneld. Daarom voorspelt Gartner dat in 2023 50% van de toonaangevende internationale ondernemingen in oplossingen voor realtime transport visibility zal hebben geïnvesteerd.[1]

“De komst van IoT-oplossingen biedt een nieuw soort waardevolle logistieke managementtools, zoals realtime visibility”, zegt Carlos Kokron, Vice President van Qualcomm Technologies, Inc. en Managing Director, Americas bij Qualcomm Ventures. “FourKites is een toonaangevende speler geworden op het gebied van verbeterd voorraadbeheer, lagere verzendkosten en een betere klantenservice voor zijn netwerk. We investeren graag in FourKites om de chip-to-cloud oplossingen voor de supply chain industrie te innoveren.”

“Realtime visibility zal een basisfundament zijn voor supply chains in de toekomst”, zegt Dan Tram, Investment Director van Volvo Group Venture Capital. “We zijn verheugd om te investeren in FourKites als onderdeel van onze visie om nieuwe oplossingen op de markt te brengen, duurzaam transport te verbeteren en te bouwen aan het volgende-generatie-ecosysteem van aangesloten vrachtwagens en verladers. ”

“Er is een uitstekende afstemming tussen klant en visie tussen FourKites en Zebra”, zegt Tony Palcheck, algemeen directeur van Zebra Ventures, Zebra Technologies. “Onze klanten willen realtime zicht op hun goederen en assets tijdens de hele trip – van de productiefaciliteit tot de eindlocatie. Investeren in een leverancier als FourKites, vergroot de mogelijkheden van Zebra Technologies om onze klanten te helpen hun assets zichtbaar te maken en daardoor betere prestaties en service te leveren. Het volgen van artikelen in het magazijn of distributiecentrum, maar ook in de lucht, over zee of over de weg, en het analyseren van de opties om de beste volgende stappen te bepalen, zal onze klanten in staat stellen hún klanten beter van dienst te zijn.”

Over FourKites

FourKites® is het Nummer-1 supply chain visibility-platform ter wereld, dat visibility uitbreidt van transport naar bedrijfsterreinen, magazijnen, winkels. FourKites volgt dagelijks meer dan 1 miljoen zendingen via weg, spoor, zee, lucht, pakketdienst en koerier en bereikt 176 landen. FourKites combineert realtime gegevens en krachtige machine-learning om bedrijven te helpen bij het digitaliseren van hun end-to-end supply chain. Meer dan 500 van ’s werelds meest erkende merken – waaronder 9 van de top 10 CPG en 18 van de top 20 voedingsmiddelen- en drankenbedrijven – vertrouwen op FourKites om hun bedrijf te transformeren en supply chains te creëren die flexibeler, efficiënter en duurzamer zijn. Bezoek https://www.fourkites.com voor meer informatie over FourKites.

[1] Gartner, Market Guide for Real-Time Transportation Visibility Platforms, Bart De Muynck, 25 February 2020.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie