Detron Zetacom Groep en MCS versterken partnership in Private LTE en 5G

Zetacom

Zetacom en MCS zijn al sinds 2013 partners voor communicatieoplossingen in de zorg- en overheidssector. Nu schakelen zij een versnelling hoger in hun samenwerking. Zij bundelen hun krachten door strategisch samen te werken om innovatieve Private LTE (4G) en 5G-netwerken voor zorg- en bedrijfskritische processen op te leveren.

Organisaties krijgen meer en meer te maken met een toename van smart devices in kritische processen, waar medewerkers afhankelijk van zijn. Met name in de zorgsector dienen processen 24/7 ontsloten te worden via een betrouwbaar en snel netwerk. Hierdoor wordt de juiste zorg tijdig verleend. Deze samenwerking vergroot Zetacom haar dienstverlening van complexe en kritische ICT-oplossingen. Met ruim 10 jaar ervaring met private networks is het een mooie ontwikkeling om hierin de samenwerking te intensiveren met MCS. Voor MCS is het een belangrijke stap voorwaarts om haar sterke positie als private netwerk-expert in deze sectoren verder uit te bouwen.

De basis voor deze intensievere samenwerking is een gedeelde visie op loT-innovaties die van grote invloed (gaan) zijn op de zorgsector. Met dit partnership combineren Zetacom en MCS hun specialistische vak- en sectorkennis. Zo kunnen zij organisaties die de hoogste eisen stellen aan betrouwbaarheid, veiligheid en flexibiliteit nog effectiever van dienst zijn.

Draadloze communicatie van hoge kwaliteit

Draadloze netwerken zijn onmisbaar voor primaire processen. Waar deze netwerken voorheen alleen werd gebruikt voor de mobiele bereikbaarheid van medewerkers, biedt Private LTE ook de mogelijkheid om data te ontsluiten via het netwerk. Hierdoor maakt men gebruik van onder andere slimme sensoren, zorg apps en medische alarmering mogelijkheden.

Het is van belang dat deze bedrijfskritische processen over een afgeschermd en veilig netwerk lopen. Een Private LTE-netwerk voldoet aan deze hoge eisen en is daarnaast schaalbaar en futureproof (5G ready). Met een Private LTE-netwerk is er één oplossing die voorziet in de communicatie- en verbindingsbehoefte van zorgorganisaties, zonder beïnvloeding van externe storingsbronnen.

Samenwerken is kracht

Marc Vekemans, Business Unit Manager pLTE bij MCS: “Zetacom is de ICT-specialist en system integrator voor naadloze, integrale communicatieoplossingen. Zij helpen organisaties om werkprocessen, bereikbaarheid en samenwerking te verbeteren, dankzij slimme technologie. Net als MCS zoekt Zetacom naar de oplossing die het beste aansluit bij de vraagstukken van een organisatie. Ik heb er alle vertrouwen in dat wij samen het verschil gaan maken.”

Thijs Rijnberg, Business Development Manager Secure Networking bij Detron Zetacom Groep: “MCS is voor ons een strategische partner. Met hun expertise kan Zetacom zich verder ontwikkelen op nieuwe technologieën als Private 5G en IoT vraagstukken. Ik ben blij dat onze samenwerking in deze vorm bekrachtigen. Ik kijk uit naar de verdere prettige en succesvolle samenwerking.”

Detron Zetacom Groep

Detron Zetacom Groep is een onafhankelijke IT- & telecom-partner voor de zorg, industrie, overheid en zakelijke markt. Het bedrijf focust op de digitale werkplek, communicatieoplossingen én digitale zorgoplossingen. Detron Zetacom helpt organisaties om werkprocessen, bereikbaarheid en samenwerking te verbeteren met slimme technologie.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie